Sve vreme jedete picu pogrešno: OVAKO treba!

Autor:

Gotovo da nema osobe na svetu koja ne voli picu, a ipak, i dalje ne znamo kako se pravilno jede...

Sve vreme jedete picu pogrešno: OVAKO treba! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Verujte nam, sve vreme ste jeli picu pogrešno!

Među ljubiteljima ove hrane, odavno se vodi debata kako se pica pravilno jede. Dok će neki odseći trouglasti komad i jednostavno početi "redom" da jedu, drugi će picu da presaviju na pola i tako je u slast pojedu. Ali, i jedni i drugi je jedu pogrešno...

Stefano Ćirene, čiji je restoran dobio nagradu kao restoran u kojem se pravi najbolja pica u Australiji, otkriva pravilan način da se jede pica - i iznenadiće vas.

Da biste bili sigurni da vam začini i sve ostalo što se nalazi na testu neće iscureti, vlasnik "Veraće" (Verace) picerije u Sidneju, kaže da bi trebalo da je savijete na pola, pa zatim još na pola.

"Dakle, trebalo bi da savijete picu tako da se leva i desna ivica dodirnu - i moraju da budu mekane, to je pravilo, nikada ne smeju da budu krckave", kaže on.

Ćirene kaže da ljudi tako jedu picu u Napulju.

"To je bila ulična hrana koja se jela usput, gotovo kao sendvič", kaže on.

Savijanjem pice na ovaj način, umesto sečenja na parčad, znači da će svi prelivi i začini ostati na svom mestu i da sos nigde neće da iscuri.

Doduše, trebalo bi da naglasimo da se u Italiji uglavnom prave pice okruglog oblika u raznim veličinama i da se ne prodaju kao kod nas, isečene na trouglaste komade. 

Zato, ostavite nož ili sekač za picu, savijte je na pola, pa još na pola i uživajte! Ili, ako je kupujete na parče, onda je barem urolajte da dodaci ne ispadaju...

Povezano

Sve vesti