• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rast BDP će premašiti četiri odsto?

Izvor MONDO/Tanjug

Rast bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini će biti viši od četiri odsto, najavio je predsednik Aleksandar Vučić danas u Pančevu.

"Srbija je među 15 najboljih investicionih destinacija u Evropi i biće i još bolja jer imamo dobre zakone i uredbe, pomažemo subvencijama i izgradnjom infrastrukture", objasnio je svoja očekivanja Vučić na postavljanju kamena temeljac za fabriku nemačkog ZF.

Ponovio je da je namera bila da se prvo smanji nezaposlenost, da jesu u BiH i Makedoniji na primer imali veće plate, ali i nezaposlenost od 25, 26 odsto...i da se želeo da što više ljudi radi, ima psoao, da porodice imaju po dve plate, a da se vremenom povećava kvalitet i broj investicija što se i radi.

"Dolaze najbolje nemačke kompanije, stižu one koje su na višem nivou i donose značajniji i ubrzani razvoj" rekao je Vučić.

Kako nas vidi MMF: BDP ok, nezaposlenost...

"Nadam se, dodao je, da će i poljoprivreda ove godine imati bolje rezultate nego prethodne i očekujem da BDP bude četiri pa i više odsto", rekao je Vučić.

Evo šta predviđa Svetska banka za Srbiju

Svetska banka predviđa da će privredni rast Srbije iznositi 3,0 odsto ove godine, za iduću godinu prognozira 3,5 procenata, a za 2020. rast od 4,0 odsto.

Međunarodni monetarni fond (MMF) zadržao je u aprilu projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2018. godinu na 3,5 odsto, a toliku stopu predviđa i za 2019. godinu.

Na početku prošle godine očekivan je rast BDP-a u 2017 od 3 odsto ali, nažalost, ostvaren je tek 1,9 odsto.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Makijaveli

4 odsto ove godine, 2 odsto prosle godine, znaci 3 odsto u proseku rast BDPa, 24godine mu trebaju da bi se duplirao. Ako znamo da nas BDP iznosi 1/18 svajcarskog BDPa, pod pretpostavkom da se oni dalje ne razvijaju i sve vreme stoje u mestu, za cetvrt veka imacemo 2/18 svajcarskog BDPa.

Elmin

Ajdeeee

Jole

Lepo. Jel se taj BDP maže na hleb?

special image