Navijaču 14 godina za ubistvo Ivana Perovića!

Apelacioni sud u Beogradu osudio je na 14 godina zatvora Milana K. (30) iz navijačke grupe "Alkatraz" zbog ubistva Ivana Perovića (20) pripadnika navijačke grupe "Zabranjeni" 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu.

11
A- A A+
alkatraz Foto: MN Press

  Ovom odlukom drugostepenog veća Apelacionog suda, koja je objavljena na njegovom sajtu, po drugi put je preinačena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2016. godine, kojom je Milan K.  bio oslobođen od optužbi za teško ubistvo Perovića.

Prva odluka drugostepenog veća Apelacionog suda iz aprila prošle godine, kojom je on prvi put bio osuđen na 15 godina zatvora, kada mu je određen i pritvor, u oktobru je ukinuta odlukom trećestepenog veća Apelacionog suda, koje je tada naložilo ponovno odlučivanje i ponovno saslušanje veštaka balističke i hemijske struke.

I na novu presudu dozvoljena je žalba sudu u trećem stepenu.

Ukinuta presuda za ubistvo navijača Partizana

Apelacioni sud navodi da je utvrdio da je Milan K. bio jedan od vođa (Partizanove) navijačke grupe "Alkatraz", a sada pokojni Perović navijačke grupe "Zabranjeni".

Milan K. je uhapšen u Briselu u junu 2012. godine po poternici Srbije, pošto je nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

Mediji su pisali da je motiv ubistva Perovića bio sukob navijačkih grupa oko prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana.

Povezano

Sve vesti