Umor najveći problem Grbićevih "orlova"

Autor:

Srbija u petak od deset sati po srednjeevropskom vremenu igra protiv Kanade.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izrazio je nadu da će njegova ekipa prevazići sve poteškoće s kojima se susreće i da će u predstojećem meču Lige nacija protiv Kanade ostvariti pobedu kojom će prići korak bliže plasmanu na fajnal-siks.

"Očekuje nas težak vikend, ne toliko što se protivnika tiče, koliko zbog petog vikenda koji se igra zaredom... Igrači su umorni, 13 sati je vremenske razlike, tako da nas u tom pogledu očekuju najveće poteškoće. Nadam se da ćemo smoći snage da u sutrašnjem meču budemo u najboljem izdanju", rekao je Grbić, a preneo je Odbojkaški savez Srbije.

U kineskom Djangmenu održana je konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali kapiteni i treneri Kine, Srbije, Kanade i Japana, selekcija koje će igrati na turniru 18. grupe poslednjeg, petog vikenda Lige nacija 2018.

Obojkaši Srbije će sutra od 10 po srednjeevropskom vremenu igrati protiv Kanade.

"Nemamo preterano iskustva s njima, ono što ih krasi je sistem bloka i odbrane, dobar servis, ali i odlično se brane. To je ekipa koja je zaista pokazala da može da se nosi sa svima. Pobedili su Brazil i Italiju, kada su pokazali da mogu da igraju na vrhunskom nivou. Mislim da je ekipa za svaki respekt. Nadam se našem najboljem izdanju, jer nam je potrebno da ih pobedimo", rekao je selektor Srbije.

Kanadi su poslednjeg vikenda Lige nacija potrebne sve tri pobede kako bi se domogla fajnal-siksa, a Grbić očekuje veliku motivisanost rivala u sutrašnjoj utakmici.

"Svakako će biti težak meč i ako želimo da idemo na završni turnir moramo da pobedimo. Mi moramo da pronađemo ritam kao protiv Poljaka. Moramo biti agresivni i koncentrisani", rekao je on.

Grbić je rekao da je sistem takmičenja u Ligi nacija "zaista prenaporan" i da "dovodi do krajnjih granica izdržljivosti igrače i stručne štabove".

"Kako je nama, tako je i svima drugima. U svakom slučaju, mislim da su poteškoće svim timovima pođednake. Niko nije privilegovan u odnosu na drugog. Nadam se da ovakav sistem takmičenja više neće postojati", zaključio je Grbić.

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Japana u subotu od 10.00 časova po srednjeevropskom vremenu, a u poslednjem trećem kolu protiv Kine od 13.30.

Povezano

Sve vesti