"Večeras navijam za Hrvatsku!" (FOTO)

Autor:

Zbog Argentine ili...

Jedna od najpoznatijih britanskih TV faca Džeremi Klarkson, baš kao i kolega iz Top Gear-a, a potom i emije Grand Tour Džejms Mej, ne propušta nijednu utakmicu na Mundijalu.

Dok Mej hvali našeg Kolarova i njegov go protiv Kostarike naziva "pogotkom meseca", Klarkson navija za Hrvate. U večerašnjem meču protiv Argentine. Jer je pre par godina bežao iz Argentine...

UŽIVO: Argentina - Hrvatska!

U oktobru 2014.godine, ekipa emisije "Top gear" bežala je kao oparena iz Argentine, jer su se voditelji provozali automobilom sa registarskim tablicama "H982 FKL", za koje su mnogi procenili da su neslana šala na račun sukoba oko Foklandskih ostrva.

Kada su mu pratioci napisali da ga "razumeju", a onda objavili slike razlupanog automobila, nakon čega se Klarkson "oprao"...

Voditelji su tada jedva izvukli živu glavu vozeći kola sa registracijom koja je jasna aluzija na Foklandski rat. Meštani su ih gađali kamenjem, a ubrzo je stigla i policija - ne kako bi smirila nerede već proterala voditelje iz zemlje!

Uz objašnjenje da bi bilo bolje da odu ka Čileu...

Brojni veterani Foklandskog rata, koji se vodio između Britanije i Argentine za prevlast oko Foklandskih ostrva (koja su britanska kolonija, ali ih Argentinci smatraju svojim posedom), okupili su se ispred voditeljskog tria u gradu Ašuaja i gađali ih kamenjem.

Vozila produkcije su takođe kamenovana, a "porše" sa problematičnom registracijom koji je vozio Klarkson je ostavljen "pored puta". Argentinski tehničar koji je unajmljen da pomaže tokom snimanja nove epizode emisije, zadobio je lakše povrede kada ga je jedan kamen pogodio u lice. Navodno, on je odbio medicinsku pomoć.

Televizija BBC je kasnije izdala saopštenje u kom objašnjava da su tablice potpuno slučajno baš ta kombinacija slova i brojeva, i odbija da se izvini.

Povezano

Sve vesti