mondo.rs

Marina Abramović u Beogradu: Vratila sam se kući

Autor:

Jedna od najpoznatijih umetnica na svetu vratila se u rodnu zemlju gde sprema izložbu u Muzeju savremenih umetnosti

Marina Abramović je za Kulturni dnevnik RTS-a dala izjavu povodom svog povratka u Beograd i pripreme retrospektivne izložbe "Čistač", koja će se, nakon sedam gradova u Evropi (Stokholma, Kopenhagena, Osla, Bona, Firence i poljskog grada Toruna), završiti 2019. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

"Posle smrti moga oca i majke, nisam redovno dolazila u Beograd, tako da je mnogo vremena prošlo. Sve to vreme Muzej savremene umetnosti bio je zatvoren. Sada doći u novi Muzej koji izgleda stvarno izvrsno i ne samo doći, nego imati poziv da napravim svoju retrospektivu u njemu i da se vratim najzad kući, vrlo je emotivno za mene", istakla je Marina i dodala:

WikiLeaks o Marini Abramović, krvi i spermi!

"Beograd je pun mladog sveta, tako da publika koju bih ja želela da imam u ovom muzeju su mladi. Ja bih volela da oni vide šta sam ja radila poslednjih pedeset godina mog života", rekla je Marina Abramović za Kulturni dnevnik RTS-a.

Prema dogovoru, izložba renomirane umetnice biće otvorena u septembru 2019. godine i trajaće do januara 2020. godine, što će biti svojevrstan povratak Marine Abramović u Srbiju, gde je poslednji put samostalno izlagala 1975. godine.

Marina Abramović: Srbima fali ljudskosti

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.