Vikanje na decu se graniči za zlostavljanjem?!

Autor:

Jedna mama razbesnela je mnoge nakon što je pitala kako da nauči svoju 16-godišnju ćerku da ne plače kada viče na nju. To je pokrenulo temu da se vikanje na decu "graniči sa zlostavljanjem".

50
A- A A+
vrućina, leto, lepo vreme, dete Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Odnosi između majki i tinejdžerki umeju da budu veoma komplikovani. Međutim, jedna Amerikanka naišla je na mnoštvo kritika kada je na Internet forumu upitala kako da spreči ćerku da plače kada viče na nju. Ona je na sajtu Quora anonimno upitala kako da nauči ćerku da to ne radi, ali je umesto saveta dobila odgovore da se "takva dinamika odnosa graniči sa zlostavljanjem".

Jedna korisnca tog sajta je napisao poduži odgovor anonimnoj mami, govoreći joj da ne mora da brine zbog toga i da će njena ćerka vremenom sama prestati da plače, već da je "oštro pogleda".

Opisujući svoje iskustvo, korisnica je rekla i "svaki put kad vičeš na nju, možeš i da je udariš preko lica" i potpisala se kao "ćerka na koju su takođe vikali".

Ova tema prenela se i na sajt Reddit, gde je anonimna tinejdžerka dobila još više simpatija.

"To što je majka neprestano vikala na mene tokom odrastanja je najgluplja stvar", jedan je od komentara. "Ponižavala me, ismevala moj izgled pred porodicom i prijateljima. Ona me na taj način zlostavljala u detinjstvu".

Drugi su otišli toliko daleko da su preporučili majci da ode na terapiju jer je vikala na svoje dete, upozoravajući je da "može da se desi da nikad više ne vidi svoje dete ako tako nastavi" ili da "u budućnosti neće imati nikakav kontakt sa unucima".


Povezano

Sve vesti