Kovačić bi da ide iz Reala

Autor:

Mladi hrvatski "vezista" kaže da mu sporedna uloga u ekipi evropskog šampiona ne dozvoljava da ostvari svoj puni potencijal.

Biti član jednog od najvećih klubova na svetu je sjajna stvar, ali pre ili kasnije dođe trenutak u kome klupa počinje nesnosno da "žulja".

U tu fazu karijere došao je Mateo Kovačić, reprezentativac Hrvatske, koji je za tri sezone u "kraljevskom klubu" bio starter u 55 od 170-180 utakmica, koliko je u tom periodu odigrala ekipa Reala.

Pre nekoliko dana je oduševio nesebičnom asistencijom Ivanu Rakitiću za konačnih 3:0 u duelu D grupe Svetskog prvenstva sa Argentinom.

"Znam da je teško biti starter u Realu, posebno kada u klub dođete mladi, ali želeo bih da igram više, zato što volim fudbal i volim da budem na terenu. Razumem situaciju, ali zbog toga verujem da bi najbolje za mene bilo da odem u drugi klub, gde bih imao veću ulogu. Bez konstantnosti nikada neću moći da ostvarim puni potencijal".

Kovačić je istakao da je uživao u Madridu uz neke neverovatne saigrače i trofeje koje su osvojili, ali da nije bio potpuno srećan, iz razloga što nije dao puni doprinos tim uspesima.

U dresu Reala postigao je tri pogotka na 109 nastupa, od kojih je polovinu zabeležio kao rezerva.

Povezano

Sve vesti