MONDO/Agencije

Belgija: Crnogorac napao sekirom, pa popio otrov!

Stanovnici belgijskog grada Mesansi preživeli su šok kada je državljanin Crne Gore E.K. (37) izazvao incident koji je u početku ličio na teroristički napad.

11
A- A A+

belgija, vojska, belgija Foto: MONDO Ilustracija

  Prema navodima tamošnjih medija, Crnogorac je na ulici napao bivšu ženu sekirom.

Tokom napada je pokazao da je opasan eksplozivom, za koji se kasnije ispostavilo da nije bio pravi.

Pred samo hapšenje, državljanin Crne Gore je popio otrov, od kojeg je dan kasnije preminio u bolnici, piše Dan.

Kako nisu znali da je u pitanju napad E.K. na bivšu suprugu, građani su zbog stravičnog prizora koji su videli prijavili policiji da je moguće da je u pitanju teroristički napad, što je ubrzo demantovano.

Pucnjava u Španiji: Ranjeni Srbi i Crnogorac

Belgijski mediji su preneli da je državljanin Crne Gore sejao paniku u gradu kada je na ulici napao bivšu suprugu, nanevši joj tešku telesnu povredu, ali ona srećom nije životno ugrožena.

Policija je odmah evakuisala meštane koji žive u blizini mesta dešavanja. Vojska i policija su izašle na lice mesta i nakon pregovora uspele da "razoružaju" E.K.

Pre nego što je uhapšen, E.K. je popio otrov, od kojeg je brzo izgubio svest i prebačen je u obližnju bolnicu, gde je i umro.

HAOS U HAGU: Popio otrov posle izricanja presude!

Istražitelji su izvršili pretres kuće u kojoj je živeo da bi proverili da li ima ekpslozivnih naprava. Ipak, ispostavilo se da je pretraga bila uzaludna. Nadležno tužilaštvo odmah je izdalo saopštenje u kojem je demantovana bilo kakva povezanost sa terorističkim napadom.

E.K. je nekoliko godina živeo u Belgiji sa suprugom. Utvrđeno je da je upravo njihov razvod povod za incident koji je minule srede uznemirio stanovnike belgijskog grada.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti