mondo.rs

Napali je da "promoviše nacizam"?!

Autor:

Sada ste stvarno preterali...

Šakira trenutno radi "punom parom" i promoviše svetsku turneju "El Dorado", ali jedna stvar se fanovima nimalo nije dopala...

Opljačkani Šakira i Pike!

Američka firma "Live Nation" koja se bavi promocijom događaja, pa između ostalog i Šakirinom turnejom, morala je da objavi izvinjenje i povuče iz prodaje ogrlicu koju su prodavali u pevačicinom ime, jer su mnogi istakli da ih podseća na nacistički simbol, odnosno, svastiku.

Iako su se "iskreno izvinili", oni su takođe i istakli da simbol na ogrlici nije ni u kakvoj vezi sa nacizmom, već da je u pitanju "staro-kolumbijski dizajn".

Barem znamo da su zajedno!

"Ogrlica koju je Live Nation dizajnirao za Šakirinu 'El Dorado' svetsku turneju je napravljena po uzoru na staro-kolumbijske prizore. Međutim, neki fanovi su izrazili zabrinutost povodom toga što dizajn ima nenamernu sličnost sa nacističkim ismbolom. Iskreno se izvinjavamo za ovu nenamernu sličnost i trajno smo povukli proizvod iz kolekcije", naveo je "Live Nation" u saopštenju.

Kao što možete videti na gore prikazanoj fotografija, ogrlica ima sličan patern kao "crno sunce", koje je bilo simbol ezoteričnog i okultnog, ali je kasnije usvojeno od strane nacista, a danas se koristi kao simbol raznih neo-nacističkih, desničarskih i drugih modernih političkih grupa.

Ima ona para...

Međutim, mnogi fanovi su istakli da je dizajn na Šakirinoj ogrlici inspirisanom znatno starijim značenjem "crnog sunca" koje je bilo u vezi vekovima sa starom nordijskom i keltskom kulturom.

Povezano

Sve vesti