Sise: Japan je bio bolji tim

Autor:

Pobedom su i Senegal i Japan mogli da zakucaju na vrata "nokaut" faze Svetskog prvenstva, a ovako im predstoje četiri dana neizvesnosti.

Selektor Senegala Aliu Sise izjavio je da žali zbog toga što "lavovi Terange" u nedelju popodne nisu uspeli da pobede Japan, u meču 2. kola grupe F.

"Naravno da žalimo, iako moramo da priznamo da u poređenju sa prvom utakmicom, protiv Poljske, Senegal nije igrao dobro. Japan je bio bolji tim, to moram da priznam", rekao je Sise posle utakmice u Jekaterinburgu.

Senegal i Japan su odigrali 2:2 i imaju po četiri boda, a ostaje da se vidi koliko ozbiljno će ih ugroziti Poljska i(li) Kolumbija, koje su u svoj okršaj u Kazanju ušle sa nulom na bodovnom saldu.

Sisea brine način na koji je njegov tim primio oba pogotka.

"Igrači Japana su tehnički veoma dobri. Pritiskali smo ih i grešili su, ali kada god smo im dali malo prostora, postajalo je teško za nas. Sada se nadamo da ćemo dati sve od sebe u poslednjem kolu".

Strateg "samuraja" Akira Nišino pohvalio je mirnoću svojih igrača, koji su gubili 1:0 i 2:1.

"Znali smo da Senegal nije tim koji se lako pobeđuje. Dobro je što smo ostajali mirni posle primljenih golova i što smo oba puta uspeli da se vratimo. Igrači su bili samouvereni i mislio sam da ćemo u finišu doći do pobede, koju smo zaista želeli. Nadam se da će nas i ovaj rezultat odvesti tamo gde želimo da budemo", kazao je Nišino.

Povezano

Sve vesti