Svet nije video ovakav Mundijal od 1954!

Autor:

Više od 65 godina nije viđeno svetsko prvenstvo sa ovako dugačkim nizom mečeva bez "nule".

4
A- A A+
Foto: MN Press Srpski strelci - Kolarov i Mitrović

Svetsko prvenstvo u Rusiji ostaće već sada upamćeno po kuriozitetu koji prija svima.

Od prve utakmice, Rusija - Saudijska Arabija 14. juna, pa do danas, ponedeljka 25. juna, još se nije dogodio meč bez golova!

U međuvremenu su odigrana kompletna dva kola grupne faze i u svakoj utakmici je "pao" bar jedan gol. Zbirno smo dosad videli 32 utakmice i ukupno je postignuto 85 pogodaka.

Pojedinačno gledano, ubedljivo najefikasnija je Grupa G, u kojoj je posle goleada Belgije i Engleske viđeno čak 20 golova u četiri utakmice. Pet po meču! Najmanje golova je viđeno u Grupi C, u kojoj je Francuska dva puta pobedila golom razlike, a Danska jednom.

U Grupi E, u kojoj se takmiči Srbija, viđeno je osam golova, među kojima su i lepi pogoci Aleksandra Kolarova protiv Kostarike i Aleksandra Mitrovića protiv Švajcarske.Sve zajedno učinilo je ovaj Mundijal jednim od efikasnijih i zanimljivijih, što pokazuje i istorija, jer je Svetsko prvenstvo u Rusiji najduže u kojem nije odigran meč bez golova. Poslednji put "nula" nije viđena tako dugo još 1954, kada ni u jednoj od 26 utakmica na turniru u Švajcarskoj rezultat nije bio 0:0.

Neka ovako i ostane...

Povezano

Sve vesti