Pokaži se na Mundijalu, Real će te brzo pozvati

Autor:

Kao i 2014, čini se da će šampion Evrope ponovo na Svetskom prvenstvu naći pojačanje.

Pre četiri godine, u Brazilu su bljesnuli Džejms Rodrigez i Kejlor Navas. Obojica su se brzo potom preselila u Madrid, koji ih je odmah kupio, plativši Monaku 75 miliona evra za Kolumbijca, a Levanteu 10 miliona evra za Kostarikanca.

I ovog leta, kada su doveli novog trenera Đulena Lopetegija, u Realu takođe aktivno prate šta se događa na Mundijalu i već su "skenirali" potencijalno prvo pojačanje.

U već snažan vezni red "kraljevića" posle turnira u Rusiji mogao bi da dođe Huan Fernando Kintero (25), vezista Portoa, koji je u Portugalu već sarađivao sa Lopetegijem.Zapravo, jedan od najboljih igrača Kolumbije na Mundijalu više je prethodnih godina "na papiru" bio igrač Portoa nego što se zadržavao na "Dragau". Portugalski klub kupio ga je 2013. od Peskare, a onda ga je slao na pozajmice u Ren, Indepentijente Medeljin i River, za koji je nastupao od januara. 

Kvintero je na Mundijalu bio strelac u utakmici protiv Japana, a protiv Poljske je namestio gol Falkau.

Kintero je zimus otišao na jednogodišnju pozajmicu u River, uz mogućnost da ostane na "El Monumentalu" za samo četiri miliona evra.

"Kintero je stigao u Portugal u 21. godini i igrao je na 30 utakmica pod Lopetegijem. U tim mečevima postigao je tri gola, uz sedam asistencija. Njegov dolazak u Real bio bi zamena za Matea Kovačića, pod uslovom da hrvatski internacionalac konačno odluči da napusti Bernabeu", piše španski "AS".

Prema istom izvoru, Real bi morao da pregovara o realizaciji ovog transfera i sa Portoom i sa Riverom.

Povezano

Sve vesti