Oglasio se i gazda S.A.B.-a: Za haos su krivi Grci

Autor:

Vlasnik turističke agencije S.A.B travel čiji su putnici ostali bez plaćenih aranžmana u Grčkoj, Stevan Buđić, tvrdi da su problemi ove firme počeli kada su vlasnici zakupljenih kuća u Grčkoj počeli da odbijaju turiste.

57
A- A A+
Solun, Grčka, grčka zastava, zastava Grčke Foto: MONDO/Dragana Todorović

Buđić je, gostujući na TV Prva, objasnio da su vlasnice četiri kuća, koje je S.A.B zakupila i platila u potpunosti, zaključali vrata svojih kuća za srpske turiste koji su trebalo da u njih uđu i započnu letovanje.

"Prva smena 20. maja je bez ikakvih problema letovala, a onda drugu smenu Grci nisu hteli da prime", kazao je Buđić, dodajući da agencija postoji 26 godina i da ne postoji nikakva želja da se napravi profit na teret korisnika usluga.

Kazao je da su aranžmani prodavani tokom jeseni, zime i proleća i da je uplaćivano gazdama kuća u Grčkoj.

Izvisilo hiljade srpskih turista!

Od druge smene, kojoj je obezbeđen alternativni smeštaj, nastaje haos, tvrdi on.

"Počinje da se priča da S.A.B. nije platio, da loše radi i prodaja aranžmana kreće da opada. Istovremeno iz Grčke od vlasnika kuća kreću zahtevi da se isplata vrši bržom dinamikom nego što je to bilo dogovoreno. Ja ne mogu njima sada da isplatim sve do 15. avgusta", rekao je Buđić.

Prema njegovim rečima, do sada je vlasnicima vila u Grčkoj isplatio pola miliona evra, te da je za 1.200 turista plaćeno letovanje do 20.jula.

Potvrdio je da je 2.249 plaćenih aranžmana otkazano.

Pažnja: Inspekcija u Fly fly travelu i Kofer tursu

Buđić, koji ne spori svoju odgovornost, istakao je da nijedna agencija koja prodaje aranžmane za Grčku nije obezbeđena i da je 11.juna održan sastanak u JUTA na kojem je ukazano na probleme izbacivanja gostiju iz kuća koje su plaćene.

On je ukazao da je platio i skupe advokate u Solunu zbog ponašanja vlasnika kuća u Grčkoj.

Najavio je da će će uz pomoć garancije putovanja biti izdvojena sredstva da bi mogli da se naplate oštećeni turisti do iznosa garancije, čija je visina 300.000 evra.

Vlasnik turističke agencije S.A.B travel rekao je da je spreman da obezbedi dodatni novac za to prodajom nekih sredstava agencije i ukazuje da će biti nadoknađeno svima između 70 i 100 odsto aranžmana.

Agencija S.A.B. je grupi od oko 450 putnika pre nekoliko dana otkazala putovanje bez adekvatnog obrazloženja, a nakon toga na sajtu agencije pojavilo se obaveštenje da su sva putovanja zaključno sa 22. junom okazana zbog "više sile".

Povezano

Sve vesti