Rade Zagorac (22 godine, 206 cm) biće prvo pojačanje Partizana za narednu sezonu!

Novi sportski direktor Nikola Lončar izjavio je u ponedeljak da crno-beli pregovaraju sa više igrača i da će do 1. jula moći da pruži i neke konkretne informacije.

Već sutradan, "Sport klub" je objavio da će trofejnom klubu prvi pristupiti Zagorac, nekadašnji kapiten Mege i igrač sa šireg spiska "A" reprezentacije Srbije.

Popularni "Zagor" pre godinu dana je potpisao ugovor sa Memfis Grizlisima, ali mu se par dana pre početka sezone raspršio san o NBA debiju, pošto ga je klub iznenada otpustio.

Usledilo je koketiranje sa crno-belima i javno izražena želja da zaigra za nekadašnjeg šampiona Evrope, međutim, pregovori su završeni neuspehom i on je krajem novembra potpisao za španski Betis.

Nema dileme da će Zagorac u Partizanu imati odličnu priliku da kroz mečeve ABA lige i Evrokupa, uz podršku navijača kakvu do sada nije imao, ponovo dostigne formu iz sezone 2015/16, kada je Megu predvodio do finala plej-ofa ABA lige.

Crno-beli dres od "starosedelaca" će nastaviti da nose Veličković, Marinković, Gagić, Si, Aranitović i Pecarski, tako da u predstojećih mesec-dva treba očekivati još vesti o dolascima u Humsku 1.