Teodosić ostaje u Klipersima? Gotovo izvesno

Autor:

Tim iz Los Anđelesa trejdovao je Ostina Riversa u Vašington, u zamenu za poljskog centra Marćina Gortata

3
A- A A+

Da li će Miloš Teodosić i naredne sezone igrati za Los Anđeles Kliperse?

On je rekao da želi da iskoristi opciju ostanka u klubu dogovorenu po uslovima 2017. godine, a, kako stvari stoje, izgleda da i Klipersi planiraju isto.

Klipersi su na nedavno održanom draftu izabrali dvojicu igrača koji igraju na spoljnim pozicijama, Šeja Gildžusa Aleksandera sa Kentakija i Džeroma Robinsona sa koledža Boston, nakon čega je odmah postalo jasno da će doći do promena u timu.

I tim iz Los Anđelesa ih je i napravio.

Trejdovali su Ostina Riversa, sina trenera Doka, u Vašington, u zamenu za poljskog centra Marćina Gortata.

Nakon te razmene gotovo izvesno je da će Teodosić zadržati svoje mesto u timu i u predstojećoj sezoni, i uz Patrika Beverlija igrati na spoljnim pozicijama.

Klipersi, ukoliko procene da im kapiten srpske reprezentacije nije potreban za sledeću sezonu, imaju opciju da ga otpuste do 15. jula, plate mu 2,1 milion dolara, odnosno 4,2 miliona manje nego što mu pripada u drugoj sezoni u NBA ligi, nakon čega bi Teodosić postao slobodan agent.

Miloš Teodosić je prošle sezone debitovao u NBA ligi , ali je zbog povrede stopala propustio 37 mečeva. U proseku je beležio 9,5 poena, 4,6 asistencija i 2,8 skokova po utakmici.

Povezano

Sve vesti