Drama u Šapcu: Došao po dozvolu, pa pretio bombom

Muškarac Z. B. (54) na terasi svoje privatne kuće u naselju Čavić u Šapcu navodno pretio bombom. Predao se policiji, posle višečasovnih pregovora.

2
A- A A+
ubistvo, uviđaj, policija Foto: Mondo/Goran Sivački

 "Bombaš" je na terasu svoje kuće izašao s pretnjama oko 15:30 sati, a policija je više od šest sati kasnije javila da se predao posle pregovora.

On će biti sproveden nadležnom sudu po prethodno raspisanoj sudskoj potrazi, saopštio je večeras MUP.

"Večernje novosti" navode i da je on je u prepodnevnim satima izazvao incident u policijskoj stanici u Vladimircima, gde je otišao da izvadi vozačku dozvolu.

Pretnja ručnom bombom putnicima u autobusu

Kako navode novine, službenica koja radi na prijemu dokumenata, kada je u sistem ukucala njegovo ime, otkrila je da za njim postoji policijska poternica.

Prema navodima lista, čovek se tada iznervirao i iz džepa izvadio bombu preteći da će je aktivirati ako neko pokuša da mu priđe.

Zatim je seo u kola i odvezao se u nepoznatom pravcu.

On je pobegao i došao do svoje kuće u Šapcu, gde ga je pronašla policija, nakon čega je počeo da preti da će se razneti bombom.

S njim je pregovarala policija iz Šapca i Sremske Mitrovice, a Pocerska ulica i gusto naseljeni kvart "Čavić" su bili blokirani od 16 časova, navodi RTS.

Na terenu se nalaze i vatrogasci.

Komšije kažu da je Z.B. kuću kupio pre godinu-dve, da sa njima nije imao kontakte.

Povezano

Sve vesti