Mekinro: Novak nema više onu vatru kao nekad…

Autor:

Bivši američki teniser kaže da ne zna šta tačno može da očekuje od Đokovića na predstojećem Vimbldonu

4
A- A A+

Novak Đoković je već u Londonu, gde se sprema za nastup na Vimbldonu.

Srpski teniser, koji je tri puta osvajao pehar na najprestižnijem teniskom turniru na svetu, u prvom kolu ove sezone sastaće se sa Amerikancem Tenisom Sandgrenom, trenutno 56. teniserom na ATP listi.

Legendarni teniser Džon Mekinro kaže da ne zna pouzdano koliko Đoković ove godine može da napravi na Vimbldonu.

"Ne znam šta tačno da mislim. On je nepredvidiv. On je jedan od najboljih igrača svih vremena, iako ima samo 31 godinu", izjavio je Mekinro, navodeći da je u odnosu na početak sezone dosta popravio svoju igru, što je pokazao na Rolan Garosu i naročito na Kvinsu, gde je igrao finale.

Ipak, Amerikanac nije siguran kolike su stvarne Novakove mogućnosti.

"Novak je izgubio tu vatru koju je uvek imao. Kada pogledam u njegove oči, ne vidim to više. Nadam se ipak da ona nije potpuno ugašena", rekao je Mekinro.

On je pričao i o mladim igračima koji će držati glavnu reč u godinama koje dolaze.

"Aleksandar Zverev i Dominik Tim nisam siguran da još uvek mogu da osvoje Vimbldon, ali prave važne korake i približavaju se vrhu. Mislim da treba obratiti pažnju na Denisa Šapovalova iz Kanade. Ima tek 19 godina, ali mislim da je sposoban da napravi velike stvari. Jedan je od retkih koji je fizički i psihički jak, a uz to se i zabavlja na terenu", poručio je Mekinro.

Vimbldon, treći grend slem sezone, startuje u ponedeljak u Londonu.

Povezano

Sve vesti