Kilijan Mbape je već ŠAMPION sveta!

Autor:

Francuski tinejdžer koji je izbacio Argentinu sa Mundijala u Rusiji sav bonus od učešća na ovom turniru daje u humanitarne svrhe. Kakav car! A mediji u Evropi se danas bave njegovom vrednošću na fudbalskom tržištu... UH!

Pre 6 godina Kilijan Mbape se fotografisao u svojoj sobi a na zidu je bio ogroman poster Kristijana Ronalda (fotografiju pogledajte OVDE).

U intervjuu španskoj "Marki" prošle godine, Mbape je govorio o svom idolu Ronaldu i kako je on uticao na to da on baš "zagrize" fudbal.

"Kad sam bio klinac, Ronaldo mi je bio idol, divio sam mu se. I ja, kao i on, želim stalno da pobeđujem", rekao je Mpabe uoči meča Real Madrid - Paris Sen Žermen.

Šest godina kasnije, njegov dečački idol ide kući, a Mbape je zadivio fudbalski svet partijom protiv Argentine - nad njim je napravljen penal (posle strahotivog kontranapada), dao je dva gola... A dečko ima samo 19 godina. 

Već smo vas obavestili da je izjednačio rekord star 60 godina - postao je prvi igrač mlađi od 20 godina koji je dao dva gola na jednoj utakmici na Svetskom prvenstvu. Pre njega to je uspelo samo Peleu, daleke 1958. godine.

Ali, ovaj momak rođen u Parizu 20. decembra 1998. godine, nije samo zbog igre protiv Argentine i verovatnog slanja Lionela Mesija u reprezentativnu penziju, dobio mnogo poklonika preko noći.

Otkriveno je da Mbape SVE bonuse i naknadu za igranje za francusku reprezentaciju donira za pomoć deci sa teškoćama u razvoju jer smatra da ne bi trebalo da budei plaćen za nastupe za svoju zemlju!

Mbape dobije oko 20.000 evra za svaki reprezentativni nastup, a ako Francuska u Rusiji ode do finala, do kraja, dobiće dodatnih 300.000 evra.

MBAPE VREDI BAR 221 MILION EVRA?

Mediji u Evropi pišu danas o trenutnoj vrednosti Mbapea, a španska "Marka" navodi: "Ako je Nejmar plaćen 222 milion a evra, onda ovaj momak vredi bar 221 milion". Mančester junajted za njega nudi 90 miliona + Antoana Marsijala.

Prema pisanju francuskih medija, mladi napadač Monaka koji je na pozajmici u PSŽ-u (njegova otkupna cena je prošle godine bila 180 miliona evra), i to namerava da pokloni u iste svrhe.

Gest 19-godišnjeg Mbapea pokrenuo je još nekolicinu francuskih reprezentativaca koji su sledili njegov primer i takođe se odriču premija za nastup u državnom timu u korist dece.

Francuzi nisu jedini koji to rade. Engleska reprezentacija godinama donira novac od bonusa i premija u humanitarne svrhe. Reč je navodno o nepisanom pravilu među engleskim reprezentativcima. Pojedini Nemci donirali su sav novac od premija od FIFA za osvajanje Svetskog prvenstva 2014. godine, a Mesut Ozil je lično platio operacije za 23 dece u brazilskim bolnicama.

Fudbal nije samo trčanje za loptom... BRAVO!!!

Povezano

Sve vesti