MONDO/Tanjug

POTERA: Begunca traži 3.000 policajaca

Autor:

Više od 3.000 policajaca i žandarma je u potrazi za odbeglim zatvorenikom Redoanom Fajdom, koji je iz zatvora pobegao helikopterom.

12
A- A A+


Nešto posle 11:00 sati, tri muškarca u crnom, naoružana kalašnjikovima, za koje francuski vlasti navode da su komandosi, pojavila su se juče ispred zatvora u mestu Reo, u pariskom regionu, gde je Fajd (46)izdržavao 25-godišnju kaznu zbog ubistva mlade policajke tokom oružane pljačke 2010. godine, prenose francuski mediji.

Ta tri saučesnika izašla su iz helikoptera, koji je sleteo u neobezbeđeno zatvorsko dvorište.

Oni su izveli Fajda iz prostorije za sastanke, gde je on u tom trenutku razgovarao sa bratom, i odveli ga do helikoptera, navodi "Figaro", ističući da je bekstvo trajalo 10-ak minuta.

Francuska: Spektakularno bekstvo ubice iz zatvora

Šezdesetak kilometara dalje, između aerodroma Roasi i Burže, begunac je izašao iz helikoptera i ušao u crni "megan", pobegavši u pravcu autoputa, a potom je prešao u beli kamionet, odakle mu se gubi trag.

Inače, pilota helikoptera, instruktor letenja, su juče uzeli za taoca saučesnici begunca.

Protiv Fajda je parisko tužilaštvo pokrenulo istragu, a advokat porodice policajke koju je begunac ubio 2010. rekao je da je reč o "okorelom kriminalcu koji, kada reši da izađe - izađe" i da će se sada "verovatno obračunati sa svojim neprijateljima".

Francuska ministarka pravde Nikol Belube izjavila je da su komandosi koji su omogućili bekstvo verovatno koristili dron u pripremi operacije.

Tokom bekstva osuđenika Fajda nije niko povređen i nema talaca, saopštilo je francusko ministarstvo pravde, prenela je agencija AP.

Snimak tog "filmskog" bekstva ubrzo se pojavio na društvenim mrežama.

Izvor: YouTube/ACTU Pénitentiaire

Ovo nije prvi put da Fajd "spektakularno" pobegne - 2013. godine je uz pomoć ekplozije pobegao iz zatvora, a uhapšen je šest nedelja kasnije u jednom hotelu.

Povezano

Sve vesti