IrieFM izbacio gitaristu zbog mučenja ptice!

Autor:

Bend se oglasio na društvenim mrežama nakon groznog postupka muzičara, koji je surovost prema ptici "dokumentovao" na društvenim mrežama.

IrieFM izbacio gitaristu zbog mučenja ptice! Foto: MONDO/Stefan Stojanović Vukašin Marković

Beogradski bend IrieFM saopštio je da je otpustio gitaristu Nikolu Spasića zbog okrutnosti prema životinjama, koju je podelio sa pratiocima na društvenim mrežama prethodnih dana.

Spasić je na Instagramu, u nizu "storija", objavio da je na njegovu terasu sletela golubica i napravila gnezdo, a zatim snela jaja. Napisao je i kako mu terasu godinama opsedaju golubovi i prljaju je, a da ih je "mlada mama" rasterivala čuvajući svoja jaja. Potom je objavio da je jaja skuvao i vratio u gnezdo, uz poruku golubici "sa'će deca".

Ovaj čin videli su mnogi pratioci na društvenim mrežama i osudili ga najoštrije, a na meti kritika našao se i sam bend. Tokom vikenda, IrieFM je dobio masu negativnih ocena na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, ali Internet zajednica tu nije stala, pa je članovima benda koji nisu imali ništa sa Spasićevim postupkom čak i prećeno.

IrieFM stoga je saopštio da gitarista više nije član benda, ali i zamolio Internet zajednicu da se ponaša prikladno i obustavi pretnje i agresiju prema nedužnim članovima grupe.

"Poštovani fanovi benda i svi koji našu FB stranicu posećujete u poslednjih 24 časa zbog ovog nemilog događaja, dobar dan.

Po mom ličnom mišljenju, ovaj odgovor stiže kasno, ali radi se o tome da ne možemo da verujemo do čega je došlo, i pokušavamo da sagledamo činjenično stanje i donesemo pravu odluku. Članice i članovi benda irieFM su krajnje zatečeni ovom situacijom.

Jako nam je žao što je do ovoga došlo, ali ovom prilikom moramo da se ogradimo od postupka našeg člana Nikole Spasića. U ovom slučaju, akt pojedinca NIKAKO ne podrazumeva akt kolektiva. Nismo imali prilike da se do sada, kroz rad benda susretnemo sa ovakvom problematikom. Naša dosadašnja saradnja je podrazumevala pre svega profesionalizam, bez ikakvih iznošenja stavova ove vrste.

S obzirom na to da se ton, ideja i sam čin, ni po kom osnovu ne slažu sa načelima benda, kao ni muzikom koju u okviru benda irieFM stvaram, ovom prilikom vas obaveštavam da sam odlučio da, kao šef, frontmen i autor kompletnog idejnog aspekta benda, našeg aktuelnog gitaristu isključim iz daljeg rada.

Od sinoć, moje koleginice i kolege iz benda dobijaju preteće poruke u lične inboxe, što smatram krajnje neukusnim i neprimerenim. Etiketiranje bilo koje vrste, pojedinaca koji nisu nikako odgovorni za ovu situaciju, kao i muzike koju bend interpretira, a lično je moje autorsko delo, je krajnje besmisleno. Sa namerom da jasno svima damo do znanja da ovo što se desilo nema nikakvih dodirnih tačaka sa filozofijom, kako ostalih članica i članova benda, tako i kolektiva koji postoji u različitim oblicima već više od osam godina, očekujem da se nadalje suzdržite svih agresivnih, pretećih i neukusnih komentara i poruka.

Ponavljam, izbor pojedinca ne može i ne podrazumeva izbor kolektiva. Hvala vam," napisao je u ime benda Vukašin Marković.

PODSETITE SE VUKAŠINOVIH INTERVJUA ZA MONDO:

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti