• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODLIČNA VEST: Etihad ostaje u Er Srbiji

Izvor MONDO/Agencije

Er Srbija i Etihad ervejz dogovorili su nastavak strateškog partnerstva dve aviokompanije. Etihad ostaje u vlasništvu Er Srbije udelom od 49 odsto i u potpunosti je posvećen partnerstvu, saopšteno je iz Er Srbije. Veća neto dobit.

  Er Srbija - Etihad ostaje strateški partner Izvor: MONDO/Dragana Todorović
Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Kompanija iz UAE nastaviće da podržava većinskog vlasnika Er Srbije, Vladu Srbije, i njena predsednica, Ana Brnabić, zadovoljna je zbog odluke o nastavku strateškog partnerstva, saošteno je iz Er Srbije.

"Pet godina od uspostavljanja partnerstva, Er Srbija stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspeli. Uvereni smo da je pred nama vreme sa još boljim rezultatima. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni perspektivom naše nacionalne avio-kompanije", izjavila je Brnabić.

Zadovoljstvo zbog produžetka strateškog partnerstva pozdravio je i Robin Kamark, generalni direktor za strateška partnerstva u Etihad aviejšn grupi.

Etihad (ipak) ostaje u Er Srbiji

"Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspeli da pomognemo Er Srbiji da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva i u svakom trenutku možete da računate da ćemo biti predan i pouzdan partner”, naglasio je Kamark. On je zaključio da je uveren i da će vreme pred nama doneti još bolje rezultate za Er Srbiju.

Etihad se "izvukao", i Er Berlin ide u stečaj

Aktuelni prelazni generalni direktor Dankan Nejsmit, kao i Deklan Keler, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za saobraćaj, ostaće na tim pozicijama do 31.12.2018. godine.

Članovi Nadzornog odbora Er Srbije iskoristili su priliku da se zahvale Etihad ervejzu na dosadašnjim rezultatima i naglasili da su uvereni da će njihova podrška omogućiti da i u narednom periodu Er Srbija potvrdi reputaciju koju je stekla, a to je da je dobra kompanija sa odlično obučenim osobljem i velikim brojem destinacija zbog kojih i jeste najbolja kompanija u regionu.

NETO DOBIT 16 MILIONA EVRA

Srpsko-emiratska Er Srbija prijavila je neto dobit od 15,7 miliona evra za 2017. godinu, što je za 14,8 miliona evra više u odnosu na godinu ranije.

U četvrtoj godini poslovanja, ukupni poslovni prihod avio-kompanije dostigao je 288 miliona evra, navodi se u saopštenju srpskog avio-prevoznika.

Aviolet leti dobro

Čarter brend Aviolet obavio je rekordnih 749 letova i prevezao 174 hiljade putnika do popularnih turističkih destinacija u Grčkoj, Turskoj, Španiji, Italiji i Tunisu.

Na osnovnu detaljne poslovne analize i zahvaljujući novom pristupu i merama, operativni troškovi smanjeni su za 7,0 odsto, dok je istovremeno povećan prihod od prodaje za 4,0 procenta.

Ukupan broj prevezenih putnika u 2017. ostao je na nivou iz prethodne godine. Uprkos konsolidovanju mreže letova i porastu konkurencije, avio-kompanija prevezla je 2,62 miliona putnika. Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara, povećan je za 4,0 procenta u odnosu na prethodnu godinu na 4,24 milijarde.

Iako su kapaciteti aviona povećani uvođenjem novih rekaro sedišta u kabine flote "erbas" aviona, prosečna iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika nastavila je da raste i sa 72,4 odsto u 2016. dodatno uvećana za jedan procentni poen, na 73,4 odsto prošle godine.

Kada je u pitanju prevoz tereta, Er Srbija je lani prevezla 6.158 tona tereta i pošte, što predstavlja povećanje od 25,3 odsto u odnosu na 2016.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovana

Ustede su napravili tako sto putnici dobijaju uslugu kao da su platili low cost kompaniju dok placaju punu cenu usluge

ja

Bravo za rezultate,nadamo se skorom pokretanju linije za Toronto i Čikago i dolasku drugog širokotrupnog aviona.

IDIOTIHID

Odlična vest za arape

special image