MONDO/Tanjug

Prokop dobija liftove i pokretne stepenice uskoro

Autor:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je da je u toku druga faza radova na novoj železničkoj stanici Prokop.

5
A- A A+

prokop stanica, voz, beograd centar, beograd, železnička stanica prokop, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Prema njenim rečima stanica će uskoro dobiti liftove i pokretne stepenice kako bi se olakšao pristup osobama sa invaliditetom.

''To je za nas trenutno prioritet i na tome se radi, ali potrebno je vreme da se sve uradi kako bi Prokop postao jedna od najmodernijih železničkih stanica u Evropi'', rekla je Mihajlovićeva novinarima nakon otvaranja prve multimedijalne izložbe o infrastrukturi, u zgradi dojučerašnje Glavne železničke stanice u Beogradu.

Železnički saobraćaj na Glavnoj železničkoj stanici je potpuno obustavljen. Od 1.jula svi putnički vozovi polaze iz železničke stanice Beograd centar, poznatije kao Prokop, sem voza za Bar koji kreće sa stanice Topčider.

Kako je rekla, sa Prokopa sada polazi 200 vozova, a pojačane su i linije GSP-a do nove železničke stanice.

''Građani neće trpeti, kao što ni sada ne trpe. Pojačane su autobuske i trolejbuske linije do Prokopa, a završene su i pristupne saobraćanice. Biće sagrađeni i tržni centri, ali to je komercijalni deo koji se dogovora sa privatnim inestitorima'', kazala je Mihajlović.

Upitana gde će nakon izlaganja na izložbi u Glavnoj železničkoj stanice građani ubuduće moći da vide Titov 'Plavi voz', ministarka je rekla da se čeka predlog ''Železnica Srbije''.

''Mi smo za to da 'Plavi voz' treba da se vidi jer predstavlja duh jednog vremena, razgovaraćemo o tome sa ''Železnicama Srbije'', rekla je Mihajlović.

Povezano

Sve vesti