"Najbolje zemlje za ulaganje - Ukrajina i Srbija"

Autor:

Na pitanje koje je pravo mesto za investiranje, odgovaram - pod jedan Ukrajina, pod dva Srbija, poručio je predsednik Ukrajine Petro Porošenko otvarajući zajedno sa predsednikom Srbije Poslovni forum Srbija-Ukrajina.

43
A- A A+


"Možda se predsednik Vučić ne bi složio sa mnom oko toga ko je na prvom a ko na drugom mestu, ali to su najbolje zemlje za ulaganje", rekao je Porošenko.

Podsetivši da i sam dolazi iz poslovnog okruženja, Porošneko je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja preduzetnika, uključujući i one iz drugih stranih zemalja, kao što je Turska.

"To je upravo ono što želim da vidim", rekao je on.

Porošenko je naglasio da mu se veoma dopada stil predsednika Vučića da se ništa unapred ne obećava.

"Ako Porošenko tako kaže...i ja sam optimističan"

"Ništa unapred ne obećavamo,složili smo se sa predsednikom, ali bliski smo STO, blizu smo postizanju sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje", kaže on.

Smatra da kada se reši pitanje žitarica da će to doprineti uklanjanju tarifa i barijera i u ostalim oblastima i da će sve to doprineti jačanju poslovne klime.

Porošenko takođe veruje da dve zemlje mogu mnogo toga da postignu kada je reč o infrastrukturnim projektima, posebno u UKrajini.

Povezano

Sve vesti