HOROSKOP

Kako da naviknete dete na nošu (prema horoskopu)

Autor:

Evo nekih saveta koji možda mogu da pomognu, a u skladu su sa horoskopskim znakom vašeg deteta.

Kako da naviknete dete na nošu (prema horoskopu) Foto: MONDO/Zora Ćirković

Kao što morate da naučite decu da jedu, piju iz čaše, da ne jedu previše slatkiša, da se lepo ponašaju kad dođu gosti, isto tako morate i mnoge druge teže stvari. Jedan od najtežih zadataka za roditelja je odvikavanje od pelena i navikavanje na nošu. Zar ne? Svi smo to prošli, a sad je na red došlo vaše dete. Da bismo Vam olakšali, spremili smo vam tekst sa savetima. Možda pomogne..

Ovan

Moraćete sve da sklonite iz kuće i da pomerite sav nameštaj da biste našli dobro mesto za nošu vašeg mališana. Deca rođenda u znaku Ovna će testitari Vaše granice, besneti po kući, bacati stvari po kući, samo da Vas ne poslušaju. Ne preostaje vam ništa drugo nego da budete uporni i da se nekako izborite sa Ovnom. Ako on nešto neće, teško ga je nagovoriti. Naoružajte se strpljenjem, nemate drugi izbor. Kad tad će morati da popusti.

Bik

Dete Bik je najtvrdoglavije u Zodijaku i ne podnosi nikakve promene. Biće vam veoma teško da ga naučite da "promeni sistem", da ne nosi više pelene. Najbolje bi bilo da mu date neku hranu koju voli, da ga obradujete nekom šetnjom ili nečim što voli da radi, pa vam možda i uspe da nagovorite malog Bika da sedne na nošu. 

Blizanci

Ne možete planirati baš ništa ako imate dete koje je u horoskopu Blizanci. Ova deca sve mogu da urade ako se dogovorite. Da, ako se dogovorite jer oni nikad nisu mali i uvek sve razumeju. Objasnite mu zašto pelena više nije poželjna i zašto bi trebalo da ide na nošu. Bolje je da mu kupite dve noše da može da bira. Najbolje je da mu kažete da pošto je "sada veliki" više ne mora da se ponaša kao da je mali i da za njega nisu pelene.

Rak

Mali Rakovi su oprezni, slušaju mamu i tatu i deku i baku. Oni će sve da urade samo da svi oko njih budu zadovoljni. Teško se odvikavaju od pelena, pa će to biti podvig. Rakovi teško menjaju bilo koju naviku, pa budite uporni i pažljivi i recite im da će vas tako usrećiti. Oni će to odbijati neko vreme, ali će onda samo jednog dana sami sve uraditi kako treba i kako je objašnjeno. Kod Raka je uvek sve korak napred, nazad dva, pa i u ovom slučaju.

Lav

Ko ovde uči koga? Sa malim Lavom je najteže. On hoće da to bude neka skupa noša, da izgleda kao za odrasle, da se stavi tamo gde on hoće. Sve mora da bude po njegovom. Uključite mu TV, pustite muziku, jer noša sigurno neće biti u kupatilu. Nije zanimljivo, ako nema publike. To su uslovi, pa bi bilo dobro da se vi prilagodite njemu, jer obrnuto neće biti.

Devica

Device su perfekcionisti. Vaše dete zato može da prihvati to lako ili da odbija da sarađuje. Device ne podnose greške pa nemojte da se čudite kada počne da plače ako mu kažete da nije javio/javila na vreme mami kada treba da ide na nošu. Svakako, uredno će sve uraditi i biti poslušno, samo dajte svojoj Devici neku nagradicu, čokoladu ili igračku posle, da zna da je pohvaljeno.

Vaga

Lako ćete naučiti Vagu da kaže kad je vreme za nošu. Ako postoji neka mama koja vam je drugarica, čije je dete skoro naučilo, možete ih pozvati u goste da bi se vaša Vagica ugledala na nju. Tako će videti šta kako treba da uradi. Vage su simbol balansa, pa budite sigurni da će sve brzo naučiti da bi se uklopilo.

Škorpija

Male Škorpijice imaju svoje tajne. One su eksperti u sakrivanju svega od roditelja. Šta su pojele, šta nisu pojele? Gde je igračka? Ko je polomio čašu? Sve ovo su pitanja koja kao roditelj Škorpije morate postavljati. Nije lako, ali vaše dete će pokušati da vas nadmudri, ne dajte se! Naučite ga da i kad se nešto loše desi sme da kaže, pa čak i kad padne i isprlja se, bez da bude gurnuto. Ništa nije tako strašno da ne može da vam se poveri. Ovo se naročito odnosi na to kad treba da ide na nošu. Sve što treba da uradite je da ga naučite da vam kaže.

Strelac

Ovi malo srećkovići Zodijaka nisu baš neka sreća kad dođu do ovog uzrasta, a ni njih ne raduje predmet zvani noša. Oni bi najradije da se igraju. Zato, znate šta Vam treba. Dajte im neke igraške, slikovnice, čitajte im nešto, zanimajte ih, jer je to jedini način da ostanu što duže na noši. Srećom, vole nove stvari, pa im to nije problem. Jedino što može da bude problem je što će nekad zaboraviti na nošu, pa ćete morati više puta da ih presvlačite.

Jarac

Mali Jarac, dete koje je rođeno u zimu, je stara duša i jako lako shvata šta treba da radi i koje su mu obaveze. Ova deca brzo uče i ne bune se. Najbolje bi bilo kad bi odmah prešli na toalet za odrasle, jer to ih svakako čeka. Kod njih je bitno da nađete samo pravi tajming za sve, da uvek noša bude u spremna u isto vreme.

Vodolija

Vodolije će sve shvatiti odmah. Ne morate puno da im se "mešate u posao". "Ovde je noša, tu je kupatilo, sedi gde želiš i radi šta treba," je sve što treba da čuju. Samo budite uporni i objasnite joj zašto je to bitno. Kao svaka pametna Vodolija, ona neće dozvoliti da joj ponovite nešto po 100 puta, nego će uraditi sve po pravilu.

Ribe

Ribe su prilično stidljive i one će sigurno ići na nošu u toalet. Neće sesti ispred TV-a, u kuhinji, negde gde će drugi moći da ih vide dok su na noši. Ne, one vole da se povuku i da pozovu mamu kad je sve gotovo. Sa Ribama nema problema, oni su tiha i mirna deca, naročito što se tiče autoriteta. Sve slušaju i to je njihova dobra strana.

Tagovi: