Ovo izgleda dobro: Novak se igrao Tenisa!

Autor:

Igra je bila dobra, ali možda smo još srećniji što je bilo "one vatre" koju često nismo mogli da prepoznamo u Novaku u prethodnih godinu dana.

Perfektno!

Novak Đoković se plasirao u 2. kolo Vimbldona pošto je na startu "zelenog" grend slema bez ikakvih problema izašao na kraj s američkim teniserom Tenisom Sandgrenom koji ni u jednom trenutku nije ozbiljnije zapretio - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2).

Na terenu je proveo samo 95 minuta, neke poene svesno ubrzavao, verovatno i zbog toga što je dugo čekao da meč počne i postojala je određena bojazan da se produži do sutra.


Amerikanac, 57. igrač sveta koji je zablistao na Australijan openu ove godine, nije uspevao da nađe rešenje za to što je Đoković insistirao da igra na njegov bekhend, pa je pravio veliki broj grešaka, a Đoković mu je samo početkom trećeg seta dozvolio da malo proigra.

Ipak, Đoković je meč mirno priveo kraju i zakazao duel sa argentinskim teniserom Orasijom Sebaljosem (33 godine, 126. na svetu), dok mu se i žreb lepo "otvorio".

Najvažnije iz ovog duela jeste da smo ponovo videli onu pravu "vatru" kod Novaka Đokovića koji je i na neke "male poene", ako ih tako možemo nazvati, reagovao veoma burno i videlo se koliko mu je stalo da ih dobije.


Video se onaj prepoznatljivi bes, bilo je i "urlika", ali je i igra bila na pravom nivou posebno na njegov servis, dok je forhend funkcionisao skoro savršeno.

U prva dva seta je lako izlazio na kraj sa Sangrenom i po dva puta oduzimao servis rivalu, isto je uradio i u trećem setu, ali je potom Amerikanac neočekivano iskoristio mali pad koncentracije i revanširao se Novaku. Ipak, to je samo nateralo Đokovića da "pojača", napravi novi brejk, i pošalje svog protivnika kući već posle prvog dana Vimbldona.


IZ GEMA U GEM:

- TREĆI SET -

6:2 - KRAJ! POBEDA!

4:2 -
Konfuzija je trajala kratko, ponovo je na svome Novak.

3:1 - BREJK!

Častio je Novak sada Sangrena, kao da je pala malo koncentracija kod našeg tenisera. Ni iz čega Amerikanac dolazi do "keca" na semaforu.

2:0 - BREJK!

Novak ne popušta nijedne sekunde. Dugo ga nismo videli ovako raspoloženog i - u nekim situacijama - čak besnog. Iako ima veliku prednost videli smo žar kod njega za svaki poen, videli smo i one prepoznatljive urlike... Majstorski!

- DRUGI SET -

6:1 - SET! 

Lako je ovo bilo, samo 26 minuta je trajao drugi set, tek sat vremena se igra.

5:1 - BREJK!

Sangren ne deluje ni blizu spremno za ovaj nivo takmičenja. Greši i iz forhenda i iz bekhenda, a Đoković to iskusno koristi i rutinski pravi novi brejk, četvrti u dosadašnjem delu meča na terenu broj "1". Trebalo mu je pet brejk šansi!

3:1 -
Najbolji gem Sangrena do sada i smanjena prednost našeg tenisera. 

2:0 - BREJK!

Nije mogao bolji početak. Novak je bio veoma siguran na svoj servis, a onda rizičnijom igrom terao Sangrena na greške. Forsira brejk i tako traži od Sandgrena da igra tenis koji njemu ne odgovara, a Amerikanac ne može tome da se prilagodi.

- PRVI SET -

6:3 - BREJK! SET! NOVAK VODI 1:0!

Rešio je Novak da ranije završi meč, pa je tako neke poene možda i svesno skraćivao, ali ovoga puta mu se taj rizik isplatio. Dobrim forhendom pravi viner za brejk loptu, pa Sandgren nervozno ispucava loptu napolje. Čak 17 grešaka Amerikanca u prvom setu, Novakove 4.

Uz to, na svoj servis je dozvolio samo dva poena Sandgrenu.

4:3 -
Đoković je i dalje veoma siguran na svoj servis, ali Sandgrenu opada koncentracija. Sve su ti servisi slabiji, ali ostalo mu je taman toliko snage da "izvuče" gem. Imao je Novak čak tri brejk lopte, ali ne koristi ih...

3:2 -
Novak je potvrdio brejk, ali je zabrinuo navijače kada se okliznuo na osnovnoj liniji i napravio "špagu". Sandgren se ne predaje i osvaja gem na svoj servis.

2:1 - BREJK!


Novakova poruka za početak meča!

Sandgren je gubio 0:30, pa se vratio dobrim servisima, ne i ostao u gemu. Đoković kada iskontroliše njegov servis stvara prednost i dobro je da odmah koristi za brejk prednosti.

1:1 - Siguran pоčetak Novaka, ali i Sandgrena. Odlično servira Amerikanac i tako je osvojio četiri poena u svom gemu, ali odmah i Đoković pokazuje da je spreman.

Za početak turnira;

Novak Đoković - Tenis Sandgren!

Trostruki osvajač Vimbldona na prvom koraku u Engleskoj igra protiv 56. tenisera ATP liste, četvrtfinalistom ovogodišnjeg Australijan opena.

Biće to njihov prvi međusobni duel i možete ga pratiti u tekstualnom prenosu na MONDU. Ko pobedi igraće protiv pobednika meča dvojice Argentinaca - Orasija Zebaljosa i Gvida Andreozija.

Povezano

Sve vesti