Vuja preuzeo Nišlije:Emocije presudile, imam tremu

Autor:

Jedan od najboljih jugoslovenskih rukometaša svih vremena Veselin Vujović predstavljen je kao trener vicešampiona Srbije Železničara

0
A- A A+

Veselin Vujović i zvanično je novi trener Železničara iz Niša.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije, prihvatio je novi izazov u karijeri. Uprkos bogatom iskustvu, kaže da ima tremu da ispuni očekivanja.

"Ne bih došao da se moje emocije nisu poklopile sa emocijama ljudi koje vode klub. Okidač je bilo to kada sam na utakmici sa Vojvodinom video sa koliko emocija su predsednik kluba i gradonačelnik pratili sve to", rekao je Vujović na kongerenciji za novinare u Nišu.

Ambicija u narednoj sezoni biće da Železničar osvoji srpsko prvenstvo, kao i Seha ligu, gde će se ekipa prvi put susresti s vrhunskim evropskim klubovima.

"Da li će biti nekih teških momenata i poraza od ozbiljnih evropskih ekipa? Sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti i dosta veselja".

"Radnik na naplatnoj rampi mi je, kada me je video, rekao da je ovo veliki dan za Niš. Ispravio sam ga i rekao da je ovo dan veliki valjda za niški sport, a on je rekao 'Ne, za Niš'. Doček u gradu i klubu je neverovatan", rekao je Veselin Vujović.

On je rekao da je siguran da neće sve uvek funkcionisati najbolje, ali da i najduži put kreće prvim korakom, a Železničar je već napravio prvi korak time što je povratio klub i stabilizovao ekipu.

"Pitanje je koliko ćemo uspeti u kratkom periodu, ali koliko sam razumeo ljude koji su uticali da ja ovde dođem, ovo nije kratkoročan plan, već nešto što treba da Niš velikim slovima upiše na rukometnu mapu Evrope", naveo je Vujović
i dodao da se nada da će navijači u Nišu prepoznati da klub radi dobru stvar, jer bez publike nema ekipe.

"Železničar ima sjajne momke koji su prikazali u prošloj sezoni odličnu igru. Verujem da mogu mnogo više i bolje. Nadam se da niko neće odustati kada im budem podelio zadatke", rekao je Vujović i naveo da će ekipa krenuti na Zlatibor na pripreme 20. ili 23. jula, a nakon toga će imati nekoliko jakih provera, između ostalih i na međunarodnom turniru u Strugi.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obećao je maksimalnu podršku grada Železničaru u daljem takmičenju i podsetio da klub pune dve godine, do prošlog leta, nije radio niti postojao.

On je istakao da je grad uložio u Železničar 28 miliona dinara, a da su igrači i rukovodstvo kluba opravdali ulaganja i ostvarili sve zacrtane ciljeve.

Veselin Vujović je nekadašnji igrač Metaloplastike, Barselone i Granoljersa, a u trenerskoj karijeri je predvodio Metaloplastiku, Sjudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Zagreb i Koper.

S Metaloplastikom i Barselonom je osvojio Ligu šampiona, a sa nacionalnim timom zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato i srebro na Svetskom prvenstvu, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu.

Povezano

Sve vesti