MONDO/Agencije

Tramp stiže u Beograd krajem godine?

Američki predsednik Donald Tramp mogao bi da poseti Srbiju najranije do kraja godine ili na proleće naredne, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

21
A- A A+

"Organizacija ovakve posete jeste ozbiljan posao na kojem se radi po nekoliko meseci. Uzimajući sve u obzir, Tramp bi najranije krajem godina mogao da dođeu Srbiju ili na proleće", rekao je Dačić za Srpski telegraf.

Dodaje da bi ova poseta bila od izuzetnog značaja za Beograd.

Baka Milka: Tramp zbog mene voli Srbiju!

"Srbija vodi ozbiljnu bitku za Kosmet, nama je susret sa Trampom od izuzetne važnosti jer želimo da Vašington sasluša i uvaži naše stavove. Pitanje južne srpske pokrajine jeste centralna tema o kojoj bi se razgovaralo tokom te posete, ali sigurno nije jedina", kaže Dačić.

Prema njegovim rečima, dolazak američkog predsednika bi imao i ekonomski aspekt, koji bi značilo više američkih investicija. 

Pozivajući se na informacije iz izvora bliskih američkoj administraciji, Telegraf piše da se uveliko priprema teren za ovu posetu.

Izvor lista navodi da se "američka adminitracija ozbiljno bavi pripremama ove posete i da se već rade istraživanja da li bi i koliko dolazak predsednika Trampa podigao rejting Amerike u Srbiji".

Povezano

Sve vesti