Ovako se najbrže sagorevaju kalorije

Autor:

Jasno vam je da se kalorije ne mogu sagoreti sedenjem na krevetu i da je potrebno da se malo pokrenete. Evo i koje fizičke aktivnosti sagorevaju najviše kalorija.

Svaka fizička aktivnost je bolja od sedenja. Međutim, ako želite da smršate neke aktivnosti su bolje od drugih jer sagorevaju više kalorija.

1. Boks - 800 kalorija po satu

Ne samo da je ovo odličan način za izbacivanje negativne energije i borbu protiv stresa, već je i idealna aktivnost za mršavljenje.

Tačnije, to je najefikasnija fizička aktivnost kada je reč o sagorevanju kalorija jer je kombinacija treninga visokog intenziteta dok su istovremeno angažovane velike grupe mišića.

Drugim rečima, probudite "Rokija" u sebi i na ovaj način dođite do tela kakvo ste oduvek želeli da imate!

2. Skvoš - 748 kalorija po satu

Baš kao i boks, skvoš je takođe aktivnost visokog intenziteta, i kao takva, sjajna za skidanje kilograma.

Trening skvoša je odličan zbog toga što vas sve vreme "drži na nogama", u pokretu, dok istovremeno jača mišiće.

3. Veslanje - 740 kalorija po satu

Znamo da je veslanje sjajna kardio vežba i da je odlična za mišiće ruku i nogu. Ali, imajte na umu da veslanje na vodi sagori fenomenalnih 740 kalorija za sat vremena, dok se za isto vreme na spravi u teretani sagori tek 440 kalorija.

4. Trčanje napolju - 700 kalorija po satu

Trčanje je prva aktivnost kojom se mnogi bave kada žele da skinu višak kilograma. Na kraju krajeva, sasvim je sigurno da će trčanje da vam ubrza pulsa i natera krv da prostruji kroz telo. Ali, ako ćete već da trčite, bilo bi pametno da to radite napolju jer trčanje na traci sagoreva dosta manje kalorija - oko 580 po satu.

5. Plivanje - 680 kalorija po satu

Ova fizička aktivnost je jedna od najboljih vežbi generalno jer ne opterećuje zglobove. Osim toga, sjajna je za one koji jedostavno žele da ostanu u formi, ali i za mršavljenje jer se kraul stilom ili leptir stilom za sat vremena sagori oko 680 kalorija.

Dakle, ako vam je dosadila teretana ili jednostavno ne volite takvu vrstu treninga, eto ideje da probate nešto drugo...

Povezano

Sve vesti