• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moliću za nešto veliko, Đinping me neće odbiti"

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u Kini i da će ga tada moliti za jedan veliki projekat.

"Ja ću opet za nešto da ga molim za našu zemlju. Predsednik Si je iskren prijatelj našoj zemlji i do sada svaki put kada bismo ga nešto zamolili, on je to za Srbiju učinio", rekao je Vučić novinarima u Smederevu nakon obilaska pogona Tople valjaonice železare "Hbis Grupu Srbija."

Vučić je rekao da "ima ideju" o kojoj mora da se konsultuje sa premijerkom Anom Brnabić kako bi se pripremio za sastanak sa predsednikom Kine.

On je ispričao da kada ode u Kinu da razgovore sa Ši Đinpingom i njegovim saradnicima, uvek im kaže da neće otići dok mu nešto ne obećaju, te da onda čeka njihovu reakciju, i da kada vidi osmehe odmah zna da dolaze u Srbiju.

Si Đinpingu se nije išlo kući, oduševljen Srbijom


Vučić je kazao i da se dva puta nedeljno u Beogradu sastaje sa kineskim ambasadorom Li Mančangom sa kojim razgovara o raznim temama i projekitma, kao i da će imati još tema za razgovor ukoliko oni daju najbolju ponudu na tenderu za strateškog partnera za RTB Bor.

Ako se Kinezi opredele za Bor, onda će Kinezi biti od Smedereva do Bora i imaćemo novu temu za razgovor, dodao je Vučić, podsetivši da su Kinezi ušli i u Ikarbus.

Kako kaže, Sija će da moli "za nešto više".

"A ja znam da Si mene ne može da odbije. Ja mu kažem:' Predsedniče, dok mi ne obećate da ćete doći u Srbiju, ja odavde ne idem'. Kad se čuje reakcija onih oko njega, kad počnu da se smeju, znam da dolazi. Tako ću da ga molim za drugi veliki projekat", kaže Vučić.

Kako je rekao, "imamo nešto veliko za Banat", ali to sme da kaže dok ne bude završeno sve.

"Nešto za srednjebanatski okrug. Bili smo u konkurenciji sa više zemalja, sad smo ostali mi i Poljska i borimo se da to bude Zrenjanin", rekao je Vučić.

"Moj brat (ambasador Kine) Li (Mančang) i mi radimo. Dva puta nedeljno se viđamo. Razgovaramo o raznim projektima. Nešto će Kinezi ponovo da grade, a razgovaramo i o vojno-tehničkoj saradnji", rekao je Vučić.

IZVOZ: "Kinezi" iz Smedereva pretekli Fijat



On je zahavalio Kinezima na preuzimanju smederevske železare, rekavši da je dve godine od tada železara "priča o promena u Srbiji, priča o uspehu i napretku zemlje".

"Mi to ne bismo mogli da uradimo bez podrške predsednika Ši Đinpinga", kazao je Vučić i dodao da im je beskrajno zahvalan na svemu naročito na tome što su u smederevskoj železari sačuvali posao za 5.200 ljudi.

Ti ljudi su, kaže, pokazali da imaju više vere u budućnost i da su sigurniji u Smedererevo. 

Železaru Smederevo preuzela je u junu 2016. godine kineska HBIS grupa i od tada je u fabriku investirano 158 miliona evra.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nelce

Neki Veliki kineski trzni centar.

special image