"Srbija prvak sveta"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Subotici, predstavljajući rezultate rada vlade, da ekonomski rast ostaje prioritet Vlade i istakla da je Srbija "prvak sveta" po privlačenju stranih direktnih investicija.

22
A- A A+


Ona je naglasila da neto priliv stranih investicija za šest meseci iznosi 1,1 milijardi evra.

Brnabić je rekla, pozivajući se na Fajnenšl tajms, da je Srbija privukla 12 puta više stranih direktnih investicija nego što se očekuje i time postala "prvak sveta" u konkurenciji od 94 zemlje.

Strana ulaganja u Srbiju veća za 22 odsto


Brnabić je rekla da je suficit budžeta 4. jula 20,7 milijardi dinara, a javni dug na nivou 59,6 odsto BDP.

"Cela Vlada Srbije i ministri su radili posvećeno i jako sam zadovoljna postignutim rezultatima", izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je u Subotici gde predstavlja rezultate rada vlade ocenila da su rezultati pomerili Srbiju napred.

"Vlada koju vodim je otvorena, dostupna i pristupačna gradanima, orijentisana na rezultate i razmišlja tako da svakog dana ispunjava obećanja", rekla je Brnabić i naglasila da je Vlada Srbije tim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da zajedno nastavljaju reforme.

U prvoj godini rada Vlade Srbije penzije su povećane za pet odsto, biće ukinute mere smanjenja penzija koje su donete 2014. godine, rekla je Brnabić i istakla da je povećana i minimalna cena rada.

Evo kako je bilo danas u Subotici.

Povezano

Sve vesti