MONDO/Tanjug

Vesić: Grad spreman za najavljene padavine

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je danas da je grad spreman za najavljene padavine i apelovao na sugrađane da slušaju uputstva Štaba za vanredne situacije.

19
A- A A+
jesen, kiša, kap, kapi, pljusak, nevreme, Foto: Mondo/Stefan Stojanović


"Sutra ujutro će biti održana sednica gradskog Štaba za vanredne situacije, a mi smo već danas imali sastanke sa gradskim preduzećima i dali nalog da se uđe u stanje pripravnosti. U Zemunu se očekuje žuti meteoalarm, na teritoriji centra narandžasti, a u rubnim delovima crveni meteoalarm. Procene RHMZ-a su da će pasti oko 25 litara po kvadratnom metru što je manje nego proteklog vikenda, ali ni to nije malo, ami smo potpuno spremni", rekao je Vesić,

U nekim delovima grada očekuju se zaista velike padavine i, kako kaže, već su preventivno pomerili mehanizaciju.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina.

UPOZORENJE: Dolaze nepogode, Srbija u "crvenom"

Na sajtu RHMZ-a je objavljeno da se u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje veća količina padavina.

 U većini mesta padaće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

Navodi se da se sutra uveče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

Toplo i sparno, a za vikend...

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteoalarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

Crveni metealarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

U "crvenom" će sutra biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma.

Povezano

Sve vesti