Brazil jak i "namazan", odbojkaši na najtežem putu

Autor:

Izabranici Nikole Grbića izgubili u prvoj utakmici Fajnal-siksa u Lilu.

7
A- A A+
Brazil Foto: MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je počela učešće na završnom turniru novog takmičenja, "Lige nacija". 

U duelu sa olimpijskim šampionom, naša selekcija izgubila je u sva tri seta, čime je prešla na najteži put ka polufinalu, koji podrazumeva da je srpskim odbojkašima u petak (20.45) protiv Francuske neophodna pobeda 3:0 ili 3:1.

Poslednji put "trikolori" su pali pred našim odbojkašima još 2011. godine i to dodatno pojašnjava koliko će to biti težak zadatak.

Brazil - Srbija 25:16, 28:26, 25:19

Iako Grbićev tim nije izborio osvojeni set, to ne govori dovoljno o borbi koja je vođena na fudbalskom stadionu Pjer Moro. Južnoamerikanci su ubedljivo poveli 1:0, ali su "orlovi" reagovali, pokazali zube u drugom setu i u bili u igri sve do velike greške sudije Lija sredinom trećeg.

Pri rezultatu 12:12 Srećko Lisinac odservirao je as, ali je sudija predao poen Brazilcima, koji su zatim servirali dok su se srpski odbojkaši i dalje postavljali u polju. Arbitar je kaznio naš tim dosudivši grešku u rotaciji, a rasprava sa njim oduzela je potom Grbićevim igračima fokus, pa je Brazil mirno ostvario maksimalnu pobedu.

Aleksandar Atanasijević doneo je Srbiji 17 poena, Marko Ivović je dugo ulazio u ritam i izborio 13 poena, a Srećko Lisinac 10.

Brazilci su u prvoj utakmici turnira izgubili od Francuske 2:3, što pojednostavljuje računicu našem timu. Nažalost - ne olakšava je.

Povezano

Sve vesti