Oni otvaraju Todo Mundo festival!

Autor:

Sedmo izdanje world music festivala otvoriće sarajevska sevdah atrakcija uz posebnu gošću iz Turske!

Ovogodišnje, sedmo izdanje beogradskog world music festivala "Todo Mundo", počeće 30. avgusta u Dvorani Kolarčeve zadužbine nastupom sarajevske sevdah atrakcije Divanhana. Njihova gošća će biti poznata turska pevačica i glumica Suzan Kardeš, sa kojom su nedavno objavili zajednički album simboličnog imena "Kardeš" (što znači "stariji brat" na turskom).

Nakon objavljivanja albuma "Zukva" i "Live in Mostar" Divanhana je širom Evrope održala preko 120 koncerata, otpočevši u istom periodu saradnju sa turskom pevačicom, čiji se lik i glas mogu čuti i u popularim turskim serijama. Posle uspešnog koncerta u Istanbulu i objavljivanja albuma u zemljama bivše Jugoslavije i Turskoj, održali su u Bosni četiri rasprodata zajednička nastupa.

Divanhana se sa zadovoljstvom vraća u Kolarac, koji su pre dve i po godine podigli na noge. Na koncertu će biti predstavljen album "Kardeš" skrojen od 10 numera, a iz Turske će, uz pevačicu, doći i virtuozni klarinetista Junus Emre Elek.

Publika će čuti pesme potekle iz bosanskohercegovačke i turske muzičke tradicije, koje su vekovima putovale i komunicirale, ljubile, grlile, rađale nove ljubavi, sreću i tugu, iznedrile muzičko bratstvo i sestrinstvo.

Predgrupa će biti mađarski sastav Csangallo, koji spaja muziku Čango Mađara sa zvucima Balkana. Početak je u 20.30.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 800 i 1.000 dinara.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti