Srbija i Kina rekonstruišu prugu Beograd - Niš

Autor:

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, potpisala je večeras u Sofiji, Memorandum o saradnji na projektu rekonstrukcije pruge Beograd-Niš sa kineskom kompanijom "Čajna roud end bridž korporejšn."

4
A- A A+


"Modernizacija železničkog koridora 10 za Vladu Srbije je prioritetan projekat, a kompanija CRBC zainteresovana je da u njemu uzme učešće. Rekonstrukcija pruge Beograd-Niš važna je pre svega za Srbiju, ali je neophodna i za bolje povezivanje železnicom u čitavom regionu, kako bismo imali efikasnu i brzu železničku vezu na celom potezu od Budimpešte do Pireja", rekla je Mihajlovićeva.

Navela je da je prvi korak u rekonstrukciji pruge od Beograda do Niša izrada projektne dokumentacije za 198 kilometara ove pruge, a procenjuje se da je za rekonstrukciju potrebno oko 600 miliona evra.

Brza pruga do Mađarske gotova za tri godine

Memorandum je potpisan u prisustvu predsednice vlade Ane Brnabić, na marginama Sedmog samita šefova vlada "Kina+16" zemalja centralne i istočne Evrope u Sofiji, u okviru kojeg će sutra biti potpisan i komercijalni ugovor za izgradnju treće deonice brze pruge Beograd-Budimpešta na teritoriji Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti