Navijači bakljama zapalili ostrvo u Hrvatskoj!

Autor:

Na ostrvu Galešnjak, poznatom po tome što je u obliku srca, izbio je požar nakon što je na njega stiglo oko 100 osoba s bakljama da podrži hrvatske fudbalere uoči današnje četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva protiv Rusije.

6
A- A A+
bakljada, baklje, devojke, večiti, derbi, crvena, zvezda, partizan Foto: Mondo/ Petar Stojanović ilustracija
  Javna vatrogasna stanica Zadar potvrdila je da se u trenutku izbijanja požara na ostrvu nalazilo oko 100 ljudi koji su uspešno evakuisani, prenosi portal Morski.hr.

U zadarskoj policiji naveli su da je požar brzo ugašen.

"U toku je identifikacija odgovornih osoba koji su poznati policiji, ali i svih koji su bili učesnici ovog događaja i slučaj je u obradi. Naglašavam da se radi o maloj opožarenoj površini, svega 30 sa 100 metara i srećom niko nije povređen", rečeno je u policiji.

Navijači su na ostrvo došli na poziv jedne grupe na Facebooku zbog pružanja podrške hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji.

Danas na Mundijalu: Ko će iskoristiti VELIKU šansu

Ideja je bila da dronom naprave istorijsku fotografiju u znak podrške fudbalerima.

"Neverovatno ali istinito, neko je pozvao više od sto osoba da drži upaljene baklje do kraja na ostrvu obraslom šumom. U sezoni požara! Prava je sreća da su učesnici ovog događaja evakuisani na vreme i da niko nije stradao", piše portal.

Povezano

Sve vesti