MONDO/Agencije

Sve jači pritisci na Vučića zbog referenduma o KiM

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se sve jači pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog referenduma o rešenju kosovskog problema.

101
A- A A+
vučić kosovo Foto: Mondo/Stefan Stojanović, Mario Milojević

On je rekao da se pritisci, koji kulminiraju ovih dana u trenutku kada se Vučić bori da povrati makar deo onoga što su neki pre njega izgubili na Kosovu i Metohiji, nastavljaju upravo najsnažnijim udarima na samu ideju da se o najvažnijim odlukama za našu zemlju održi referendum.

"Zašto referendum smeta i Đilasu i Jankoviću i Jeremiću i zašto će u narednom periodu posebnu kampanju voditi protiv održavanja referenduma? Odgovor je upravo u činjenici da oni ne žele izjašnjavanje naroda, ali s druge strane žele da okrive Aleksandra Vučića za apsolutno sve. Žele da ga okrive čak i za njihove izgubljene bitke - uspostavljanje carina, izmeštanje odlučivanja iz UN u EU i uništavanje suvereniteta Srbije na KiM na sve moguće načine", rekao je Stefanović.

Dačić: Prerano je za referendum o Kosovu

Ministar je dodao da kada Vučić kaže da ćemo o svakom mogućem rešenju do kojeg dođemo u budućnosti konsultovati svoj narod, oni satanizuju ideju održavanja referenduma na sve moguće načine, kako bi mogli da nastave sa svojim napadima na njega, što im je inače jedina tačka oko koje mogu da se dogovore.

On ističe da je Vučić predsednik koji hoće da sa svojim narodom donese odluku, koja je najbolja po interese Republike Srbije, kakve je uvek i donosio, i da je veoma važno podsetiti da je referendum najviši oblik izražavanja volje jednog naroda.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.