Buše pećinu da spasu speleologa Italijana

Autor:

Italijanski speleolog povredio se danas po podne u pećini nadomak sela Orlek kod Sežane u Sloveniji i sada je tamo zaglavljen. U toku je operacija njegovog spasavanja, inače tehnički veoma zahtevna.

1
A- A A+

Lazareva pećina, homoljske planine, istočna srbija, homolje, prirodne lepote, priroda, pećina, Foto: MONDO/Nina Racić Ilustracija

Služba za spasavanje iz pećina saopštila je da će operacija spasavanja iziskivati proširenje pećine, prenosi agencija STA.

Italijanski speleolog je povredio nogu oko jedna popodne u Netopirjevoj jami, na dubini od oko 80 metara, a u pećini je bio zajedno sa slovenačkim kolegom, koji je pozvao pomoć sat vremen kasnije.

Spasilački napori, u kojima učestvuje 17 članova slovenačke Službe za spasavanje iz pećina i pet njihovih italijanskih kolega, preduzeti su ubrzo nakon poziva.

Drama u Tajlandu:Za spas sve dece ostalo 3-4 dana?

Sedam spasilaca, među kojima su lekar i medicinski tehničar, poslato je u pećinu, rekao je slovenačkoj agenciji Maks Merela iz Službe za spasavanje iz pećina.

Operacija spasavanja je tehnički zahtevna i neki uzani delovi pećine moraće da se prošire kako bi spasioci doprli do povređenog čoveka, rekao je Merela, dodavši da će to znatno odložiti njegovo spasavanje.

Povezano

Sve vesti