Dončić u Teksasu: "Samo da ojača"

Autor:

Kontroverzni vlasnik Dalasa imao je samo jednu želju na draftu...

Dončić u Teksasu: "Samo da ojača" Foto: MN Press

Dalas i Real Madrid konačno su postigli dogovor oko "otkupne klauzule" za Luku Dončića i slovenački košarkaš konačno može da nastupa za Mavse u "letnjoj ligi".

Novac koji će franšiza iz Teksasa platiti šampionu Evrope za sada nije saopšten, a Dalas je želeo da požuri taj proces kako bi trener Rik Karlajl već ovog vikenda u Las Vegasu na delu video najtalentovanijeg košarkaša Evrope.

Ipak, sada kada je Dončić slobodan da igra, u Dalasu se premišljaju da li da mu uopšte ukažu šansu pošto je došao iscrpljen posle naporne i uspešne sezone sa Realom...

Dalas je na ovogodišnjem draftu birao kao peti, ali se dogovorio sa Atlantom da oni sa treće pozicije izaberu Luku Dončića, dok bi potom Maveriksi za njih izabrali Trea Janga sa Oklahome. Slovenački košarkaš je bio velika želja Teksašana koji veruju u Evropljane, a naročito dobro iskustvo imaju s Dirkom Novickim koga su izabrali 1998. godine.


"On je bio najbolji igrač. Ako mislite da je to igrač koji utiče na velike promene u igri i u samoj franšizi - i ne razmišljate o drugom piku. Samo želite tog košarkaša", poručio je Mark Kjuban kontroverzni vlasnik Dalasa.

Ipak, ima stvari koje MVP Evrolige može da popravi.

"Srećni smo što smo ga dobili, a samo treba da postane malo jači za ovu vrstu košarke. Ima sve preduslove ispred sebe da bude sjajan!", zaključuje Kjuban.

Dalas je ovog leta doveo i snažnog centra iz Klipersa, Deandrea Džordana.

Povezano

Sve vesti