Turistima agencije S.A.B vraćaju pare

Autor:

Turisti koji su ovog leta uplatili aranžman u agenciji S.A.B, a koji su ostali i bez para i bez letovanja, moći će od danas pa u narednih 45 dana da podnesu zahtev za obeštećenje, izjavio je direktor JUTA Aleksandar Seničić.

1
A- A A+
more, letovanje, plaža, grčka, suncobran Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac


On očekuje da će ceo proces, uključujući i isplatu obeštećenja, biti završen do kraja avgusta.

Seničić je za RTS kazao da odštetni zahtev može da se preda na dva načina - ukoliko se formulari skinu sa sajta JUTA, popune i pošalju osiguravajućoj kompaniji DDOR, ili ukoliko se zahtev lično preda u jednoj od poslovnica DDOR-a.

Prema njegovim rečima, uz zahtev je potrebno priložiti ugovor o putovanju, dokaz o uplati i garanciju putovanja.

Oglasio se i gazda S.A.B.-a: Za haos su krivi Grci

Seničić je naveo da ima oko 2.900 ugovora o putovanju, što je oko 6.000 putnika, kao i da je odštetni zahtev vredan 589.000 evra.

Upitan kada turisti mogu očekivati da će im novac biti vraćen, Seničić je rekao da očekuje da ceo proces bude okončan do kraja avgusta.

Vlasnik turističke agencije S.A.B travel čiji su putnici ostali bez plaćenih aranžmana u Grčkoj, Stevan Buđić, tvrdi da su problemi ove firme počeli kada su vlasnici zakupljenih kuća u Grčkoj počeli da odbijaju turiste.

Agencija S.A.B. je grupi od oko 450 putnika u junu otkazala putovanje bez adekvatnog obrazloženja, a nakon toga na sajtu agencije pojavilo se obaveštenje da su sva putovanja zaključno sa 22. junom okazana zbog "više sile".

Izvisilo hiljade srpskih turista!

Povezano

Sve vesti