Zvezda prodala Pešića, ne ide u Rigu!

Autor:

Najbolji strelac Superlige Srbije karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji!

146
A- A A+
aleksandar pešić Foto: MN Press

Dugo već traju priče o odlasku 26-godišnjeg Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde ovog leta, a dileme više nema.

Najbolji strelac Superlige Srbije prošle sezone sa 25 golova karijeru će nastaviti na Bliskom istoku. U Al Itihadu iz Saudijske Arabije, a crveno-beli će od transfera prihodovati 4.200.000 evra, u dve rate.

Na taj način klub će ostvariti odličan profit, jer je Pešić doveden pre godinu dana iz Tuluza za 750.000 evra. Pored zarade, doprineo je i golovima koji su doveli po povratka titule u Ljutice Bogdana.

Pešić je već otputovao u Saudijsku Arabiju na završne dogovore i neće ići u utorak sa ekipom u Letoniju, na utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaksa (sreda, 18.00).

Njegov odlazak pokušaće da nadomesti Nikola Stojiljković, ali je vrlo verovatno da će Zvezda do kraja prelaznog roka angažovati još jednog napadača. Očekuje se da to bude stranac.

Do tada, konkurenciju Stojiljkoviću praviće povratnik iz niškog Radničkog, Milan Pavkov i perspektivni Dejan Joveljić, a tu je i El Fardu Ben, koji pored krila i centralnog ofanzivnog veziste može da igra i na mestu klasičnog napadača.

- PRELAZNI ROK - 


DOŠLI
: Nikola Stojiljković, Dejan Meleg, Milan Jevtović, Dušan Jovančić, Zoran Popović, Rašid Sumaila, Lorenco Ebisilio, Miloš Degenek.

OTIŠLI: Uroš Račić, Luka Adžić, Abraham Frimpong, Luka Ilić, Mičel Donald, Damijen Le Talek, Damir Kahriman, Dušan Anđelković, Aleksandar Pešić.

Povezano

Sve vesti