I "zlatni" Slovenac blizu crno-belih

Autor:

Osvajač Kupa Radivoja Koraća na pragu je dogovora sa dosadašnjim plejmejkerom Bamberga.

I "zlatni" Slovenac blizu crno-belih Foto: MN Press

Partizan je prošle sezone na poziciji plejmejkera koristio mahom strane košarkaše (Najdžel Vilijams-Gos, Patrik Miler, Kvame Von, uz minimalnu pomoć Slobodana Jovanovića i Tadije Tadića), a tako će prema svemu sudeći biti i predstojeće jeseni.

S tim da će kombinacija biti malo "šarenija", pošto će jedan organizator igre biti Amerikanac (najozbiljniji kandidat je Markus Pejdž), a drugi Slovenac!

Prema saznanjima portala "Basketball sphere", potvrđenih Mondu iz izvora bliskog igraču, u pitanju je Aleksej Nikolić (23 godine, 191 cm), reprezentativac Slovenije i osvajač zlatne medalje na prošlogodišnjem Eurobasketu.

U finalu protiv Srbije, kao alternativa Luki Dončiću, zabeležio je četiri poena, tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Od leta 2015. bio je u Bambergu, sa kojim je imao priliku da igra Evroligu, mada ne u važnoj ulozi.

Prošle sezone igrao je prosečno 12 minuta po utakmici, uz učinak od 2,6 poena i 1,7 asistencija.

U tabor višestrukog prvaka Nemačke stigao je iz sarajevskog OKK Spars, gde je proveo četiri godine i bio lider juniorskog sastava, zajedno sa Đokom Šalićem. Prve košarkaške korake napravio je u Laškom i rodnoj Postojni.

Reč je o školovanom plejmejkeru, sa određenim iskustvom, ali koji tek treba da se dokaže kao jedan od nosilaca igre. Partizan, kao tim sa svega nekoliko veterana (Veličković, Gagić, Si), može kroz mečeve ABA lige i Evrokupa da mu ponudi potreban prostor za dokazivanje.

Povezano

Sve vesti