Jokić uzeo 148 miliona: "Nisam sanjao ovaj ugovor"

Autor:

"Uvek mi je bio najveći san da se zabavim. I da pobeđujem", rekao je srpski centar dok je potpisivao novi ugovor sa Denverom.

29
A- A A+

U skladu sa najavama, Nikola Jokić (23 godine, 208 centimetara) doputovao je tokom vikenda u Denver i potpisao maksimalni ugovor koji su Nagetsi mogli da mu pruže.

Ponudili su mu saradnju na pet godina i 148 miliona dolara!

Nakon što je prihvatio najveću zaradu koji je neki srpski košarkaš stekao ugovorom, Jokić je stavio potpis na papir i zajedno sa saigračem Vilom Bartonom (četiri godine, 54 miliona) produžio saradnju sa franšizom u kojoj je u poslednje dve godine postao jedan od najboljih ofanzivnih centara u ligi.

Posle sezone u kojoj je bivši igrač Mege prosečno postizao 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju po meču, rukovodioci Denvera nisu dugo razmišljali pre nego što je "razbili kasicu" i dali mu sve što su mogli, sa jasnom idejom da oko njega grade tim i sudbinu franšize.

"Kada sam bio mlađi nije mi bio san da potpišem veliki ugovor ili nešto slično. Sanjao sam da se zabavim i da osvajam šampionsko prstenje. Ugovori su veliki deo košarke, ali pobeđivanje je najvažnija stvar. Ugovor nije samo moje postignuće, već i moje porodice, moje braće, moje devojke... Svih mojih bivših trenera, mog agenta, svih prijatelja koji su me podržali u važnom trenutku. Naravno, zahvaljujem porodici Kronke, treneru koji mi je pružio šansu...", rekao je Jokić i rekao da će cilj Denvera biti da pobeđuje i da igra u plej-ofu.

Novinari su ga pitali koliko mu je Denver postao važan?

"Video sam prošle godine da navijači dolaze, zaista je dobro imati šestog igrača na terenu, dobar je osećaj igrati u punoj dvorani. Srećan sam, ovde svi pokušavamo da donesemo radost i zabavu navijačima Nagetsa. Nadam se da ćemo biti dobri".

Jokić je član Nagetsa od 2015. i ovim ugovorom je vezao svoju sudbinu za taj grad i za taj tim. Kao i oni za njega. 

Povezano

Sve vesti