Akcija specijalaca na Kosovu: Hapse Srbe!

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije ušli su u prostorije Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu kod Gnjilana. Policija Kosova potvrdila da je privedeno pet osoba.

50
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Kosovska policija potvrdila je danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet ljudi zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Akcija je sprovedena na nekoliko lokacija.

"Policija Kosova preko ovog službenog saopštenja, u cilju pravednog informisanja javnog mnjenja demantuje neke srpske medije/portale koji izjavljuju da se sprovodi policijska operacija protiv bivših pripadnika Kosovskih snaga bezbednosti i objašnjavamo da su to samo neki navodi ili spekulacije pomenutih medija", navodi se u saopštenju.

ĐURIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI

Povodom hapšenja na Kosovu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održaće vanrednu konferenciju za novinare danas u 12 sati u zgradi Vlade Republike Srbije.

 Kosovska policija je navela da garantuje svim građanima da se njene aktivnosti zasnivaju na Ustavu i zakonima i najavila da će operacija biti nastavljena u koordinaciji sa pravosuđem.

Srpski izvori u Pomoravlju preneli su za RTS da su u jutrošnjoj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.

Uhapšen Srbin na Jarinju!


Stojkovića i Denića pripadnici policije prethodno su ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu.

Kako navode, priveden je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Tukli cokulama, dugim cevima, kundacima...! FOTO

RTV Puls u Šilovu nezvanično javlja da je Stojanović uhapšen jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) da napuste tu službu.

Akcija je počela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres, preneli su očevici reporteru RTS-a.

Prema navodima žitelja sela, oko šest časova pojavilo se najmanje deset policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.

RTV Puls u Šilovu preneo je da je jutros izvršen i pretres više kuća bivših pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) srpske nacionalnosti koji su nedavno napustili tu službu.

Novinarima je zabranjeno snimanje događaja.

Povezano

Sve vesti