Vulin: Hoće Srbe na Srbe

Autor:

Aleksandar Vulin o novim hapšenjima Srba u Gnjilanu...

15
A- A A+
oliver ivanović, sahrana, aleja velikana, novo groblje, aleksandar vulin Foto: Mondo/Goran Sivački

Kosovska policija potvrdila je danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet ljudi zbog, kako su naveli, delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.  Iz Srbije ultimatum Prištini da do večeras oslobode Srbe ili od nastavka dijaloga nema ništa...

O ovoj temi oglasio se i ministar vojni:

"Pošto ni uz ogroman pritisak velikih sila nisu uspeli da slome predsednika Vučića da prihvati formiranje vojske Kosova i pošto vide da Srbi na Kosovu i Metohiji misle isto što i njihov predsednik, vlasti u Prištini su još jednom posegle za nasiljem u pokušaju da prisile Srbe da postanu deo vojske koju ne žele i ne priznaju", izjavio je ministar Vulin,  a prenosi Ministarstvo odbrane.

"Ovo je neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni da urade i na severu Kosova i Metohije, ali i jasan pokazatelj za šta bi koristili vojsku Kosova ako bi je ikada formirali. Zato im i trebaju Srbi u vojsci da ih koriste protiv Srba i da kao mnogo puta u istoriji Srbi hapse i ubijaju Srbe.

Ako međunarodna zajednica hoće razgovore moraće da obuzda Prištinu i da ih primora na sprovođenje sporazuma, od formiranja ZSO pa do suda za ratne zločine OVK. Svi uhapšeni Srbi moraju biti oslobođeni i mora im biti omogućeno da se bez nasilja i pretnji brane sa slobode", izjavio je ministar Vulin.

Ultimatum Prištini:Ako do večeras ne puste Srbe...

Akcija specijalaca na Kosovu: Hapse Srbe!


Povezano

Sve vesti