Prodaju se ultimativne F1 "igračke"! (VIDEO)

Autor:

Sve je kao u pravom F1 bolidu, osim što mesta ima za TRI osobe!

U cilju promovisanja "formule 1", ali pre svega svojih sponzora, ekipa Arrows je 2001. napravila trosed, pod oznakom "erouz AX3".

Osim što ima par dodatnih sedišta, ovaj bolid se ne razlikuje od klasične "formule". Sedi se "na podu", a iza vas se nalazi prava trolitarska V10 mašina koja se vrti na 16 hiljada obrtaja u minuti i razvija 740 konjskih snaga. Do "stotke" stiže za manje od tri sekunde, a maksimalna brzina iznosi 330 km/h.

F1 automobili sa dodatnim sedištem nisu retkost, ali je to obično "jedan iza drugog" dvosed. Suvozač u takvoj "formuli" oseća ubrzanja, kočenja i, naravno, G silu, ali ne može da vidi baš sve jer mu je pred očima potiljak vozača.

U ovom "erouzu" raspored sedenja omogućava svima da i vizuelno dožive "formulu 1".

Najbolje smo ostavili za kraj. Dva primerka "erouza AX3" je sad moguće pokupi preko sajta RaceCarsDirect. Prema informacijama prodavca, vozila su perfektno održavana. Stižu sa gomilom propratne opreme, a prešla su manje od 300 kilometara. Cena, sitnica – 595.000 evra – za par!

Pogledajte kako izgleda vožnja u ovom trosedu:

Izvor: YouTube/Travis Dunn

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti