Englezi masovno kupuju prsluke, da budu ON!

Autor:

Potpuna pomama u Engleskoj zbog stila oblačenja selektora fudbalske reprezentacije Gereta Sautgejta. Svi kupuju prsluke!

"Obucimo se kao Geret Sautgejt", novi je trend u Engleskoj, među muškarcima, koji su potpuno pomahnitali i masovno kupuju prsluke kako bi se i na taj način positovetili sa selektorom fudbalske reprezentacije pred polufinalni duel Mundijala protiv Hrvatske.

Sautgejt, koji je doneo novi talas optimizma u Englesku, koja se nada prvoj tituli svetskog prvaka u fudbalu posle 1966. godine, na utakmicama na Mundijalu sve utakmice je vodio elegantno obučen, sa košuljom, kravatom i prslukom.

"Wasitcoat Wednesday" (#WaistcoatWednesday), odnosno "Sreda je dan za prsluk" je nezvanični naziv trenda u Engleskoj, pa su svi pohitali u radnje da ih kupe.

Potražnja za prslucima je toliko porasla da ih je u Velikoj Britaniji trenutno gotovo nemoguće nabaviti.

Brend "Marks&Spenser", zvanični sponzor engleske fudbalske reprezentacije, koji oblači i selektora Sautgejta, objavio je da je rasprodat skoro ceo kontigent prsluka, uključujući one iz zaliha.Inače, cena prsluka je 73 evra!

Čitaoci pišu za MONDO: Englezi su spremni na sve!

Englezi su toliko zadviljeni Sautgejtom i ono što je uradio za reprezentaciju od igrača kojima je malo ko davao šanse da mogu da urade nešto veliko na Svetskom prvenstvu da se čak pojavila i inicijativa se londonska metro stanica "Sautgejt" preimenuje u "Geret Sautgejt".

Povezano

Sve vesti