HAOS u kancelariji javnog beležnika na Zvezdari

U kancelariji javnog beležnika Zorana Rafailovića na Zvezdari sukobili su se advokat Dragoslav Ljubičanović i zaposleni u kancelariji. Ljubičanović tvrdi da je napadnut i najavljuje prijavu Javnobeležničkoj komori.

8
A- A A+
car dušan, dušan silni, sud, palata pravde Foto: MONDO/Petar Stojanović

Rafailović je, s druge strane, već podneo prijavu Advokatskoj komori Beograda, navodeći da je Ljubičanović fizički nasrnuo na njega i zaposlene.

Advokat Ljubičanović je obavljao dužnost zastupanja naslednika u ostavinskom postupku i prilikom ovog incidenta su mu nanete povrede oka, ruke i noge. Nakon pregleda u Urgentnom centru, utvrđeno je da su u pitanju lake telesne povrede.

Napad na advokata je, prema njegovim tvrdnjama, izvršilo osoblje zaposleno u kancelariji beležnika zbog nesporazuma oko upisa imovine ostavioca u zapisnik.

Ljubičanović je sekretar Upravnog odbora Advokatske komore Beograda i najavio je podnošenje krivične prijave policiji protiv izvršilaca napada, kao i prijave Javnobeležničkoj komori i Ministarstvu pravde.

S druge strane, beležnik Zoran Rafailović je medijima dostavio prijavu koju je protiv Ljubičanovića podneo Advokatskoj komori Beograda i u kojoj tvrdi da je advokat napravio incident kada nije uvažen njegov zahtev da određena imovina uđe u sastav zaostavštine.

Rafailović tvrdi da je Ljubičanović vikao i pretio njemu i zaposlenima u kancelariji, a zatim je i fizički nasrnuo na njih.

Ljubičanović, kako tvrdi, nije imao punomoćje za zastupanje u konkretnom slučaju, već mu je dozvoljeno da prisustvuje ročištu kao pravni savetnik stranaka.

"O svemu navedenom mogu svedočiti napred pomenuta lica, svi zaposleni u javnobeležničkoj kancelariji i još najmanje dvadeset prisutnih stranaka", navodi se u prijavi koju je Rafailović podneo protiv Ljubičanovića.

Povezano

Sve vesti