Haradinaj se izvinio Ani Brnabić

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj zatražio je danas u Londonu nakon panela na Samitu o Zapadnom Balkanu bilateralni sastanak s premijerkom Anom Brnabić, a zatim uputio izvinjenje zbog jutrošnjeg hapšenja Srba na KiM, prenela je Prva.

59
A- A A+
ana brnabić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Mediji su javili da je srpska delegacija odbila zahtev, ali je posle ponovljene molbe došlo do kratkog susreta, što je Brnabićeva potvrdila u izjavi za srpske medije.

"Razmenili smo par reči", rekla je premijerka.

Prenoseći da su se Brnabićeva i Haradinaj videli nakon panela reporter Prve naveo je da je susret trajao dva minuta.

Akcija specijalaca na Kosovu: Hapse Srbe!

"Haradinaj se izvinio zbog onoga što se desilo jutros na Kosovu. Brnabićeva je bila uzdržana i rekla je da ima utisak da kako odmiče dijalog da su sve agresivniji i da to neće pomoći. On se izvinio još jednom i rekao da ni sam nije bio upoznat sa svim detaljima, kao i da su uhapšeni odmah pušteni", prenosi B92.

Brnabić je kazala i da je Haradinaju rekla da vidi da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju.

"Rekla sam mu da vidim da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju. Vidim da ste nastavili s praksom hapšenja Srba. To mi je bila samo konstatacija. Nemamo šta da kažemo jedno drugom", rekla je Brnabić.

Kosovo: Oslobođeni Srbi!

Specijalne snage kosovske policije uhapsile jutros petoro Srba na Kosovu, a oslobođeni su nešto posle 12 sati.

Petorica Srba, kako je prethodno saopštila Kosovska policija, bili su uhapšeni "pod osnovanom sumnjom da su uključeni u delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova".

Povezano

Sve vesti