Ganac u Subotici, stiže i Englez

Autor:

Spartak angažovao sedam novih igrača, ali planira dovođenje još pojačanja

3
A- A A+
lopta superliga pokrivalica kopačke fudbal Foto: MN Press

Fudbaleri Spartaka u četvrtak posle osam godina izlaze na evropsku scenu. Na stadionu Karađorđe u Novom Sadu dočekuju ekipu Kolerejn iz Severne Irske na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tim iz Subotice licencirao je 21 igrača za Evropu, uključujući i Samjuela Afuma. Od iskusnog napadača iz Gane, koji je nastupao u Švajcarskoj i Egiptu, očekuje se mnogo ove sezone.

Neophodna papirologija stigla je u Suboticu, prenosi "Sportski žurnal" i on bi sa Dejanom Đenićem, koji je stigao iz Zemuna, ove sezone trebalo da predstavlja udarnu "iglu" tima u špicu.

Ali Spartak nije završio sa kupovinom. U narednim danima očekuje se dolazak još jednog stranca - Engleza Tima Čoua.

Dvadesetčetvorogodišnji igrač, koji je prošle dve sezone nastupao za škotski Ros Kaunti, a pre toga i za Vigan, trebalo bi uskoro da stigne u Suboticu i ozvaniči saradnju sa srpskim superligašem. On bi trebalo da debituje za novi klub na startu nove sezone u Superligi Srbije, 22. jula.

U ekipu Spartaka u ovom prelaznom roku stigli su i Slađan Rakić (Crvena zvezda), Benjamin Demir (Skoplje), Nikola Perić (Vojvodina), Milan Marčić (Javor) i Andrija Milić (Jagodina).

Povezano

Sve vesti